Ήθελαν να κάνουν… εξαγωγή κάνναβης στην Τουρκία, με αντάλλαγμα ηρωίνη! Τι κατέθεσε ο «χειριστής»

Must Read

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της καταδίωξης αλλά και το τελικό σχέδιο των τεσσάρων Αλβανών διακινητών ναρκωτικών ουσιών οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα μετά από μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού και της Δίωξης Ναρκωτικών.

«Θέλαμε να μεταφέρουμε την κάνναβη στην Τουρκία απέναντι από τη Μυτιλήνη. Είναι πιο ακριβή εκεί η κάνναβη και θέλαμε να φέρουμε την ηρωίνη. Αυτός ήταν ο σκοπός μας», φέρεται να κατέθεσε ο καπετάνιος του ταχύπλοου στους αξιωματικούς της Δίωξης Ναρκωτικών. Ο χειριστής του σκάφους ήταν στόχος της ΕΛΑΣ εδώ και καιρό. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς οι δράστες περίμεναν κακές καιρικές συνθήκες για να κάνουν τη μεταφορά.

Μεγαλύτερα έσοδα στην Τουρκία

Οι αλβανικές οργανώσεις χρησιμοποιούν την Τουρκία γιατί έχει μεγαλύτερα έσοδα από την πώληση χασίς. Παραδείγματος χάρη στην Ελλάδα το ένα κιλό χασίς πωλείται 1000 ευρώ το κιλό ενώ στην Τουρκία 4 με 5000 ευρώ το κιλό.

Σημειώνεται πως την ίδια ημέρα πριν την καταδίωξη βρέθηκε ένας άνδρας σε ένα φουσκωτό κοντά στο Αγκίστρι το οποίο είχε ακινητοποιηθεί. Ο ένας από τους εμπόρους ήταν σε αυτό και προσήχθη στο λιμεναρχείο Αίγινας. Εκεί ανέφερε ότι είναι λαθρομετανάστης αλλά κανείς δεν τον πίστεψε. Κλιμάκιο της δίωξης και του λιμενικού πήγε στην Αίγινα και τότε κατάλαβαν ότι υπάρχει κάποια μεταφορά σε εξέλιξη.

Να σημειωθεί ότι την επομένη της καταδίωξης, οι αρχές εντόπισαν σε σπηλιά στη νησίδα Πιπέρι, ανοιχτά της Αλοννήσου, πάνω από έναν τόνο κάνναβη σε 103 κιβώτια.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This