Τρίτη 15/6/2021

Ποιοι κρύβονται πίσω από τα 700 κιλά κόκας που βρέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά (video)

Μέλη της αλβανικής μαφίας μαζί με Έλληνες συνεργάστηκαν με το διεθνές κύκλωμα που προσπάθησε να φέρει μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από τις χώρες της Λατινικής Αμερική μέσα σε….κουτιά με μπανάνες!

Οι δράστες χρησιμοποιούσαν λιμάνια της Μεσογείου με τελικό προορισμό χώρες της Βόρειας Ευρώπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθησαν ακόμη τρία άτομα στην Αλβανία ενώ αναζητείται ακόμη ένα. Το καρτέλ είχε βάλει μέχρι και GPS στα κοντέινερς. Όλα ξεκίνησαν όταν στις αρχές του καλοκαιριού τόσο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης όσο και στο λιμάνι του Πειραιά εντοπίστηκαν δεκάδες ύποπτα κοντέινερς από το Εκουαδόρ φορτωμένα με μπανάνες, τα οποία όμως στο σύστημα ψύξης είχαν κρυμμένες μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης.

Γέμισαν τα πακέτα με ρύζι

Οι ελληνικές και οι αλβανικές αρχές συνεννοήθηκαν και έστειλαν τα δυο «κουτιά», με τις μπανάνες και την κόκα στο λιμάνι του Δυρραχίου. Σύμφωνα με πληροφορίες είχαν φροντίσει τα πακέτα της κοκαΐνης που ήταν κρυμμένα στο σύστημα ψύξης να τα γεμίσουν με ρύζι και ζάχαρη, καθώς ήδη το φορτίο με τα ναρκωτικά είχε κατασχεθεί στην Ελλάδα.

Πριν από τρεις μέρες, ένα ύποπτο άτομο πήδηξε την περίφραξη του λιμανιού στο Δυρράχιο και αμέσως πήγε στα δυο «κουτιά», ανοίγοντας το σύστημα ψύξης.

Οι αστυνομικοί από την Αλβανία παρακολουθούσαν βήμα βήμα τις κινήσεις του άγνωστου άνδρα, ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα την σύλληψη δυο ατόμων.

Ελεύθερα τα «μεγάλα κεφάλια»

Τα τέσσερα από τα 15 κοντέινερ είχαν τελικά προορισμό την Αλβανία τα υπόλοιπα είχαν προορισμό τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, όταν το κύκλωμα άλλαξε το δρομολόγιο του έπειτα από κατάσχεση κοντέινερ που βρέθηκαν στη Μάλτα.

Πάντως σημειώνεται πως δεν έγιναν συλλήψεις των πρωταγωνιστικών μελών του καρτέλ καθώς τις έρευνες δυσκόλεψε η εμπλοκή τεσσάρων διωκτικών αρχών αλλά και οι συνεχείς…διαρροές!

Σήμερα πραγματοποιήθηκε κοινή συνέντευξη τύπου στο Γ’ τελωνείο Πειραιά, όπου η αστυνομία παρουσίασε τους χώρους που οι ναρκέμποροι είχαν κρύψει τα ναρκωτικά προκειμένου να «περάσουν» τον έλεγχο των αρχών.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την υπόθεση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ