Ποιοι κρύβονται πίσω από τα 700 κιλά κόκας που βρέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά (video)

Must Read

Μέλη της αλβανικής μαφίας μαζί με Έλληνες συνεργάστηκαν με το διεθνές κύκλωμα που προσπάθησε να φέρει μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από τις χώρες της Λατινικής Αμερική μέσα σε….κουτιά με μπανάνες!

Οι δράστες χρησιμοποιούσαν λιμάνια της Μεσογείου με τελικό προορισμό χώρες της Βόρειας Ευρώπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθησαν ακόμη τρία άτομα στην Αλβανία ενώ αναζητείται ακόμη ένα. Το καρτέλ είχε βάλει μέχρι και GPS στα κοντέινερς. Όλα ξεκίνησαν όταν στις αρχές του καλοκαιριού τόσο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης όσο και στο λιμάνι του Πειραιά εντοπίστηκαν δεκάδες ύποπτα κοντέινερς από το Εκουαδόρ φορτωμένα με μπανάνες, τα οποία όμως στο σύστημα ψύξης είχαν κρυμμένες μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης.

Γέμισαν τα πακέτα με ρύζι

Οι ελληνικές και οι αλβανικές αρχές συνεννοήθηκαν και έστειλαν τα δυο «κουτιά», με τις μπανάνες και την κόκα στο λιμάνι του Δυρραχίου. Σύμφωνα με πληροφορίες είχαν φροντίσει τα πακέτα της κοκαΐνης που ήταν κρυμμένα στο σύστημα ψύξης να τα γεμίσουν με ρύζι και ζάχαρη, καθώς ήδη το φορτίο με τα ναρκωτικά είχε κατασχεθεί στην Ελλάδα.

Πριν από τρεις μέρες, ένα ύποπτο άτομο πήδηξε την περίφραξη του λιμανιού στο Δυρράχιο και αμέσως πήγε στα δυο «κουτιά», ανοίγοντας το σύστημα ψύξης.

Οι αστυνομικοί από την Αλβανία παρακολουθούσαν βήμα βήμα τις κινήσεις του άγνωστου άνδρα, ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα την σύλληψη δυο ατόμων.

Ελεύθερα τα «μεγάλα κεφάλια»

Τα τέσσερα από τα 15 κοντέινερ είχαν τελικά προορισμό την Αλβανία τα υπόλοιπα είχαν προορισμό τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, όταν το κύκλωμα άλλαξε το δρομολόγιο του έπειτα από κατάσχεση κοντέινερ που βρέθηκαν στη Μάλτα.

Πάντως σημειώνεται πως δεν έγιναν συλλήψεις των πρωταγωνιστικών μελών του καρτέλ καθώς τις έρευνες δυσκόλεψε η εμπλοκή τεσσάρων διωκτικών αρχών αλλά και οι συνεχείς…διαρροές!

Σήμερα πραγματοποιήθηκε κοινή συνέντευξη τύπου στο Γ’ τελωνείο Πειραιά, όπου η αστυνομία παρουσίασε τους χώρους που οι ναρκέμποροι είχαν κρύψει τα ναρκωτικά προκειμένου να «περάσουν» τον έλεγχο των αρχών.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την υπόθεση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This