Σάββατο 12/6/2021

Αδίστακτοι κακοποιοί λήστεψαν γεροντάκι σε ασανσέρ

Ενέδρα στο ασανσέρ έστησαν δύο αδίστακτοι νεαροί σε έναν ηλικιωμένο που έκανε ανάληψη μεγάλου ποσού από υποκατάστημα τράπεζας στη Νέα Φιλαδέλφεια νωρίς το πρωί της Τρίτης και, μόλις επέστρεψε στο σπίτι του στον Περισσό, τον ακινητοποίησαν και τον λήστεψαν.

Οι δράστες φαίνεται ότι παρακολουθούσαν τον άτυχο 85χρονο όταν πήγε στο υποκατάστημα και έκανε ανάληψη ύψους 4.700 ευρώ. Όταν επέστρεψε στην πολυκατοικία στην οποία διαμένει, βρήκε απέξω δυο νεαρούς ηλικίας γύρω στα 30 οι οποίοι μπήκαν μαζί του στο ασανσέρ.

Ο ηλικιωμένος δεν ανησύχησε και πάτησε το κουμπί του ορόφου όπου βρίσκεται το διαμέρισμά του. Όμως, μόλις ο ανελκυστήρας άρχισε να ανεβαίνει, οι δύο νεαροί τον ακινητοποίησαν με την απειλή βίας, έψαξαν τις τσέπες του και άρπαξαν τα χρήματα που είχε «σηκώσει» νωρίτερα από την τράπεζα.

Όταν το ασανσέρ έφτασε στον όροφο, οι δράστες άνοιξαν την πόρτα και κατέβηκαν τρέχοντας τις σκάλες προτού βγουν από την κεντρική πόρτα της πολυκατοικίας.

Σύμφωνα με τις Αρχές, οι ληστές φαίνεται ότι είχαν μπει στην τράπεζα προσποιούμενοι τους πελάτες, είδαν την κίνηση του λογαριασμού του ηλικιωμένου και όταν διαπίστωσαν ότι δεν είχε συνοδό τον ακολούθησαν και έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Ο ηλικιωμένος κατήγγειλε τη ληστεία στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, που αναζητά τα ίχνη των δύο νεαρών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ