Θάνατοι Μαλένας και Ίριδας: Καταθέτουν στην ανακρίτρια οι ιατροδικαστές Καρακούκης – Καλόγρηας

Τα πορίσματα που εξέδωσαν οδήγησαν στην άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος της μητέρας των κοριτσιών και την παραπομπή της υπόθεσης στην ανάκριση

Must Read

Την πόρτα της 35ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών αναμένεται να περάσουν σήμερα, Παρασκευή 2/9, οι δύο ιατροδικαστές για τους θανάτους Μαλένας και της Ίριδας. Στο επίκεντρο θα βρεθούν τα πορίσματα που συνέταξαν.

Οι δυο ιατροδικαστές-πραγματογνώμονες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών που συνέταξαν τη νέα ιατροδικαστική έκθεση-πόρισμα, συνηγορούσαν ότι πρόκειται και για τις  δύο περιπτώσεις για θάνατο ασφυκτικό. Συγκεκριμένα, για τη Μαλένα το πόρισμα ανέφερε :«τόσο κατά τον νεκροψιακό νεκροτομικό έλεγχο όσο και από τις δύο παθολογοανατομικές εξετάσεις από δύο διαφορετικούς παθολογοανατόμους αποκλείστηκε η παθολογική αιτία θανάτου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η δια αποκλεισμού διάγνωση η οποία από μόνη της είναι επαρκής, ώστε να τεθεί ο ασφυκτικός μηχανισμός ως αιτία θανάτου, επιβεβαιώνεται από τα περαιτέρω ευρήματα, τον νεκροψιακό φωτογραφικό έλεγχο και οδηγεί τη διαγνωστική σκέψη σε ασφυξία δι αποφράξεως των έξω στομίων των αεροφόρων οδών». Όσον αφορά στην έξι μηνών Ίριδα επισημαίνεται πως «από το φωτογραφικό υλικό προκύπτουν κακώσεις κατά τον στοματικό βλεννογόνο – άνω χείλος του στόματος, αριστερά της μεσότητας, ενώ δίνεται η εντύπωση δύο εκδορών στη βάση του αριστερού ρώθωνα. Οι ως άνω κακώσεις παρέχουν χαρακτήρες αιμορραγικής διήθησης – δηλαδή είναι εν ζωή γενόμενες κακώσεις.

Να σημειωθεί ότι, η κυρία Τσάκωνα είχε συντάξει την αρχική ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της Μαλένας, ενώ ο κ. Ευτυχιάδης γνωμάτευσε για τα δυο νεκρά παιδιά στα πλαίσιο της νέας πορισματικής αναφοράς που έχουν συντάξει οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας. Μοναδική κατηγορούμενη της ανάκρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι η μητέρα των παιδιών Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται και για ανθρωποκτονία της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας.

Πρώτος αναμένεται να καταθέσει ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης και στη συνέχεια ο συνάδελφος του, Νίκος Καλόγρηας. Στο πόρισμα-καταπέλτη των δύο ιατροδικαστών στηρίχτηκαν εν πολλοίς άλλωστε οι εισαγγελικές αρχές προκειμένου να ασκήσουν ποινική δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατά συρροή.

Διαβάστε ακόμα:

Με πολύωρες καταθέσεις ξεκίνησε η ανάκριση για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This