Εξαρθρώθηκε 24ωρο «παζάρι» ναρκωτικών (για όλα τα… γούστα) γύρω απ’ την ΑΣΟΕΕ !

Must Read

Στην εξάρθρωση σπείρας ναρκωτικών, που δρούσε γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και σε άλλες περιοχές του κέντρου της Αθήνας προχώρησε η ΕΛΑΣ. Το «ορμητήριο» εμπόρων και διακινητών ήταν ένα ερειπωμένο ακατοίκητο στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) και Αντωνιάδου, δίπλα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, όπου και συνελήφθησαν 10 άτομα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Πέτρο Τζεφέρη, από το κτίριο αυτό, μέλη πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης διακινούσαν συστηματικά ναρκωτικά, όλο το 24ωρο, στην περιοχή γύρω από το Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ) αλλά και σε περιοχές στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, μεταξύ των οποίων και τα Εξάρχεια.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το κύριο χαρακτηριστικό της μεθοδολογίας δράσης (modus operandi) των μελών της εγκληματικής οργάνωσης ήταν ότι… εργάζονταν ασταμάτητα, προκειμένου να γεμίζουν τις πιάτσες με ναρκωτικά. Λειτουργούσαν αδιάλειπτα, σε καθημερινή βάση, κατανεμημένοι σε βάρδιες, ώστε να καλύπτουν όλο το 24ωρο, δηλ. λειτουργούσαν με όρους που παραπέμπουν σε κάτι παραπάνω από εμπορική επιχείρηση!

Όπως αποκαλύφθηκε, σημαντικό μέρος της διακίνησης των ναρκωτικών γινόταν απευθείας από το κτίριο της οδού Αντωνιάδου, μέσα από παράθυρα/ τρύπες στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου.

Παράλληλα τα μέλη της σπείρας είχαν εγκαταστήσει «καβάτζες» με αποθηκευτικούς χώρους σε έξι διαμερίσματα και σε κατάστημα σε Ομόνοια, Κυψέλη και Άγιο Παντελεήμονα.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, εκτός από τους δέκα αλλοδαπούς, που «έσπρωχναν» τα ναρκωτικά, βρέθηκαν και ουσίες για… όλα τα γούστα.

Όπως είπε ο κ. Τζεφέρης, η δομή, η εσωτερική διάρθρωση και τα λοιπά ιδιαίτερα στοιχεία της εγκληματικής οργάνωσης καταδεικνύουν την κατάρτιση επαγγελματικής υποδομής στο πεδίο της διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών, για την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους, το οποίο από τις κατασχεθείσες ποσότητες υπολογίζεται τουλάχιστον σε 100.000 ευρώ.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

733 συσκευασίες ηρωίνης, βάρους ενός κιλού και 388,5 γραμμαρίων, 607 συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 20 κιλών 411,4 γραμμαρίων, 4 πλάκες και 20 συσκευασίες κατεργασμένης κάνναβης, βάρους 1 κιλού και 433 γραμμαρίων, 6 συσκευασίες κοκαΐνης, βάρους 151,9 γραμμαρίων, 221 συσκευασίες κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (shisha), βάρους 531 γραμμαρίων, 2.221,5 δισκία ecstasy, με όμοιο «λογότυπο» δισκίων που έχουν κατασχεθεί στα Εξάρχεια, 67 φαρμακευτικά δισκία, διάφορα όπλα, χρηματικό ποσό 3.651 ευρώ και έξι δολαρίων κ.ά.

Επίσης κατά την επιχείρηση, συνελήφθη μία αλλοδαπή για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ προσήχθησαν επιπλέον τέσσερις αλλοδαποί, από τους οποίους οι τρεις οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, για διοικητική απέλαση.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία και οδηγούνται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This