Μάνδρα: Απολογείται ο 14χρονος για τον θάνατο του 17χρονου αδερφού του

Σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή, ο κατηγορούμενος δεν έχει αντιληφθεί τον θάνατό του

Must Read

Απολογείται σήμερα, Τρίτη 8/11, ο 14χρονος από τη Μάνδρα, ο οποίος πυροβόλησε με καραμπίνα και σκότωσε το 17χρονο αδερφό του.

Όπως αναφέρει ο συνήγορος υπεράσπισης του 14χρονου, ο κατηγορούμενος δεν έχει αντιληφθεί ότι πέθανε ο αδερφός του και ζητά συνέχεια τους γονείς του. Ο καθ’ ομολογίαν δράστης αναμένεται να ισχυριστεί, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ότι «την καραμπίνα την είχε ο θανών, ο μπαμπάς τους την είχε κρυμμένη και ο θανών ανακάλυψε πού την είχε κρυμμένη. Την πήρε και πήγαν να κυνηγήσουν ένα αγριογούρουνο. Την έδωσε στον 14χρονο φερόμενο ως δράστη, πήγε ο θανών να τρομάξει το γουρούνι για να έρθει προς το μέρος τους, βγήκαν μαζί με το γουρούνι και η καραμπίνα εκπυρσοκρότησε». «Το παιδί δεν έχει αντιληφθεί τι έχει συμβεί, δεν έχει αντιληφθεί ότι έχει πεθάνει ο αδερφός του, ζητάει συνέχεια την μαμά και τον μπαμπά του» αναφέρει ο δικηγόρος του παιδιού, Γιάννης Βέρρας.

Ο κ. Βέρρας εμφανίστηκε κάθετος ότι ο πατέρας δεν άφησε σε εμφανές σημείο το όπλο και τα φυσίγγια και πως ο 17χρονος το εντόπισε ενώ ήταν κρυμμένο. Έφυγαν μαζί από το σπίτι για να βρουν το κοπάδι. Εκεί εντόπισαν ένα αγριογούρουνο και ο 17χρονος το πλησίασε για να το τρομάξει και αυτό να μετακινηθεί προς το μέρος του 14χρονου από όπου θα μπορούσε να το σημαδέψει και να το χτυπήσει. Τότε συνέβη το κακό. Ο 14χρονος ζήτησε και απαίτησε να απολογηθεί άμεσα για όλα όσα είχαν συμβεί, αλλά δεν εισακούστηκε και δόθηκε προθεσμία για σήμερα, και έως τότε είναι στην ΓΑΔΑ, ανέφερε ο συνήγορος του αδελφοκτόνου. Ακόμη, ο Ιωάννης Βέρρας ερωτήθηκε για τις καταγγελίες που είχαν γίνει στο παρελθόν με αναφορές για κακομεταχείριση των παιδιών και άλλα προβλήματα στην οικογένεια, απαντώντας πως από πολλούς ελέγχους που έγιναν από κοινωνικές υπηρεσίες ουδέποτε προέκυψε το παραμικρό.

Έγινε η κηδεία του 17χρονου

Σε βαρύ κλίμα έγινε χθες το πρωί, Δευτέρα 7/11, η κηδεία του 17χρονου Φώτη στο νεκροταφείο της Μάνδρας, στον ιερό ναό της Παναγίτσας, με τον δικηγόρο του 14χρονου να δηλώνει ότι «το παιδί δεν γνωρίζει ότι έγινε η κηδεία του αδερφού του. Δεν ξέρω λεπτομέρειες αλλά δεν έχει αντιληφθεί καν τι έχει συμβεί, δεν έχει αντιληφθεί ότι έχει πεθάνει ο αδερφός του». Στον 14χρονο έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, οπλοφορία και οπλοκατοχή με τους γονείς να μην μπορούν να πιστέψουν το δράμα που ζουν για δεύτερη φορά, καθώς δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια όταν ένα από τα 9 τους παιδιά, είχε χάσει την ζωή του από φωτιά σε ηλικία 2 ετών.

Διαβάστε ακόμα:

Σπαραγμός στην κηδεία του 17χρονου Φώτη – «Γύρνα πίσω παιδί μου» φώναζε καταρρακωμένη η μητέρα 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This