Δολοφονία ηλικιωμένης στην Ρόδο: «Η 45χρονη την πρόσεχε μόλις δύο εβδομάδες, δεν ξέρουμε τι έγινε»

Must Read

«Μουδιασμένη» παραμένει η τοπική κοινωνία της Ρόδου, από την δολοφονία της 75χρονης Φλώρας Καζέλλη. Η 45χρονη γυναίκα που εργαζόταν ως αποκλειστική για τη φροντίδα της, τηλεφώνησε στην αστυνομία και ομολόγησε πως αυτή τη σκότωσε.

Μετά την απολογία της και με ομόφωνη απόφαση του τακτικού Ανακριτή και της Αντιεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, κρίθηκε προσωρινά προφυλακιστέα. Η ομολογία της για τις άλλες τρεις δολοφονίες ηλικιωμένων γυναικών, δύο στη Ρόδο και μία στη Λέρο, ερευνάται από τις Αρχές στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε ο εισαγγελέας. Συγγενείς των δύο άλλων γυναικών που εμφανίζει η ίδια ως θύματά της, δεν πείθονται πως αυτή ευθύνεται για το θάνατό τους.

Η κατηγορούμενη, προέβαλε τον ισχυρισμό περί μειωμένου καταλογισμού λόγω σχιζοφρένειας και υπέβαλε προηγούμενες ιατρικές γνωματεύσεις της και έγγραφα από τον εγκλεισμό της σε ψυχιατρικά ιδρύματα της Λέρου, της Κρήτης και της Κύπρου. Στη Λέρο οδηγήθηκε μετά την καταδίκη της, γιατί αποπειράθηκε να πνίξει τον γιο της σε ηλικία μόλις ενός έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και εκεί θα διενεργηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Όπως ισχυρίστηκε στην απολογία της, τις πρώτες πρωινές ώρες, άκουγε συνεχώς μια φωνή να της λέει «λύτρωσέ την, λύτρωσέ την, υποφέρει».

Την πλησίασε στο κρεβάτι, έβαλε το χέρι της στο στόμα της και στη συνέχεια της έκλεισε τη μύτη με σκοπό να την πνίξει. Πήρε ένα μαξιλάρι και όπως περιέγραψε, ολοκλήρωσε την πράξη της. Όταν κατάλαβε τι είχε συμβεί κάλεσε η ίδια την Αστυνομία. Η περιγραφή στην κατάθεσή της, συμπίπτει απόλυτα με τα ευρήματα του ιατροδικαστή Ρόδου στο πρόσωπο του θύματος από το χέρι της δράστιδος. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο θάνατός της οφείλεται σε «πνιγμονή διά αποφράξεως των στομίων των αεροφόρων οδών».

Ο δικηγόρος της κ. Αλεξανδρής αναφέρθηκε στο οικογενειακό περιβάλλον της 45χρονης, τονίζοντας πως οι γονείς της την χτυπούσαν και της φέρονταν άσχημα.

«Δεν ξέρω εάν αυτό πυροδότησε την κατάσταση στην οποία βρέθηκε στη συνέχεια, με τα βαριά ψυχικά τραύματα», είπε και συμπλήρωσε πως ούτε το κοινωνικό ούτε το οικογενειακό της περιβάλλον της έδωσε προσοχή.


«Δύο βδομάδες την είχαμε και την έπνιξε…»

Στενή συγγενής της αδικοχαμένης ηλικιωμένης στη Ρόδο, που δολοφονήθηκε από τη γυναίκα που είχε προσληφθεί για να τη φροντίζει, μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη για το σοκαριστικό αυτό περιστατικό.

«Είχε μόλις δύο βδομάδες που την πρόσεχε. Ήταν και οι δύο ευχαριστημένες ή τουλάχιστον έτσι δείχνανε. Τώρα τι έγινε και έφτασε σ’ αυτό το σημείο, δεν ξέρουμε τίποτα παραπάνω… Την έπαιρναν (σ.σ. οι συγγενείς) τηλέφωνο, δεν το σήκωνε και ανησύχησαν. Λίγο μετά απάντησε και είπε πως την είχε σκοτώσει. Μας καλεί ο γαμπρός μου ανήσυχος πως κάτι έχει γίνει. Όταν φτάσαμε εμείς στο σημείο, η αστυνομία ήταν ήδη εκεί, είχε ειδοποιήσει η ίδια. Η Φλώρα ήταν τελειωμένη… Πέθανε από πνιγμό. Ο γαμπρός μου που την επισκεπτόταν συχνά και τη φρόντιζε, είναι σοκαρισμένος, έχει αρρωστήσει», τόνισε.

Η ίδια μαζί με τον γαμπρό της ήταν αυτοί που την προσέλαβαν μετά από κάποιες συστάσεις που πήραν, αφού ο γιος της βρίσκεται χρόνια ολόκληρα σε ίδρυμα: «Φρόντιζε άλλους δύο εδώ στο χωριό. Ρωτήσαμε και μας είπαν ότι είχαν μείνει ευχαριστημένοι από τη συγκεκριμένη οικιακή βοηθό».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αντίστροφη μέτρηση για δηλώσεις – ΕΝΦΙΑ

Η πλατφόρμα για τις φοροδηλώσεις θα ανοίξει την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, ενώ τα εκκαθαριστικά για τον φόρο ακινήτων θα αναρτώνται την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου

More Articles Like This