Τρίκαλα: Δις ισόβια σε 45χρονο τοξικομανή που σκότωσε τον 82χρονο θείο του για 160 ευρώ!

Χτύπησε με απίστευτη βιαιότητα τον θείο του στο κεφάλι

Must Read

Ιδιαίτερα βαριά ήταν η «καμπάνα» που επεφύλασσε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας σε έναν 45χρονο – σήμερα- κάτοικο Τρικάλων ,ο οποίος το 2018, «τυφλωμένος» από την εξάρτησή του από τα ναρκωτικά έφτασε στο σημείο να σκοτώσει με πρωτοφανή βιαιότητα τον 82χρονο θείο του για να του κλέψει το ποσό των μόλις 160 ευρώ!

Ειδικότερα το δικαστήριο τον καταδίκασε σε δις ισόβια για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστρικής κλοπής «τελεσθείσας με ιδιαίτερη σκληρότητα».

Το χρονικό του βίαιου συμβάντος

Τα ξημερώματα της 8ης Ιουνίου 2018 ο 45χρονος μπήκε στο σπίτι του 82χρονου θείου του και πρώτου εξαδέλφου του πατέρα του, στην Ζηλευτή Τρικάλων, με σκοπό την κλοπή, όπως ομολόγησε, για να αγοράσει ηρωίνη.

Ψάχνοντας βρήκε στο σακάκι του θείου του στο οποίο υπήρχαν 160 ευρώ. Τότε ο ηλικιωμένος ξύπνησε και σηκώθηκε από το κρεβάτι του προκειμένου να πάει στην τουαλέτα. Δεν είχε ακούσει τον 45χρονο γιατί αντιμετωπίζει προβλήματα με την ακοή του.

Ο κατηγορούμενος του επιτέθηκε με σιδερένιο λοστό και τον χτύπησε στο κεφάλι αρκετές φορές με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα, προκαλώντας του βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Μετά το πρωτοφανές περιστατικό, ο δράστης γύρισε στο σπίτι του όπου θέλησε να πλύνει τα ρούχα του που ήταν γεμάτα αίματα. Στη συνέχεια ομολόγησε την πράξη του μετά την παρέλευση αρκετών ωρών.

Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του ο 45χρονος

Ο 45χρονος ομολόγησε πως πήγε στο σπίτι του θείου του με σκοπό την ληστεία, για να πάρει ηρωίνη.

«Καθώς πήγα να φύγω, κατάλαβα κάποιον πίσω μου και δέχθηκα ένα – δυο χτυπήματα, ίσως από τη μαγκούρα του. Γύρισα και τον χτύπησα με τη «σκύλα», μετά έφυγα και πήγα σπίτι μου. Όταν είδα τα αίματα στα ρούχα μου, άρχισα να τα πλένω…», είπε.

Μάλιστα,θέλησε να δικαιολογήσει την απίστευτη βιαιότητα του υποστηρίζοντας πως δεν ήξερε τι έκανε γιατί ήταν υπό την επήρεια πολλών χαπιών!

Στο πλαίσιο της δίκης, κατέθεσαν αρκετοί μάρτυρες μεταξύ των οποίων η κόρη του θύματος, η γυναίκα που τον φρόντιζε, ο πατέρας του δράστη, συγχωριανοί και αστυνομικός.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», ο εισαγγελέας της έδρας τόνισε ότι ο 45χρονος τέλεσε την πράξη του με πλήρη συνείδηση και την είχε οργανώσει και σχεδιάσει ενώ συνέχισε να χτυπά τον ηλικιωμένο ακόμα και όταν είχε πέσει στο έδαφος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This