Χειροπέδες σε ύποπτο που έστηνε παράνομο διαδικτυακό στοίχημα

Must Read

Στα χέρια της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκεται ύποπτος, ο οποίος εμπλέκεται σε κύκλωμα παράνομων διαδικτυακών στοιχημάτων.

Η ΔΔΗΕ προχώρησε στη σύλληψή του, στο πλαίσιο διερεύνησης μετά από σχετική καταγγελία, η οποία έδειξε πως ο ύποπτος δραστηριοποιούνταν συστηματικά σε παράνομο διαδικτυακό στοιχηματισμό, μέσω δημιουργίας ψεύτικων λογαριασμών-προφίλ.

Κατόπιν εμπεριστατωμένης έρευνας και με βάση την αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο συλληφθείς, κατά την τελευταία τριετία, με τη χρήση κλεμμένων ή πλαστών εγγράφων δημιούργησε τουλάχιστον 40 λογαριασμούς σε διάφορες εταιρείες διαδικτυακού στοιχηματισμού.

Με τον τρόπο αυτό λάμβανε χρηματικά ποσά επιβράβευσης από τις υπεύθυνες, κατά περίπτωση, στοιχηματικές εταιρείες για κάθε λογαριασμό που δημιουργούσε, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούσε για νέο στοιχηματισμό.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2019 στο σπίτι του, με τη συνδρομή αστυνομικών του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ταυτοποιήθηκε πλήρως η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένα κινητό τηλέφωνο, χρηματικό ποσό ύψους 2.270 ευρώ, 56 προπληρωμένες κάρτες και πλήθος χρεωστικών καρτών και βιβλιαρίων καταθέσεων.

Επίσης, κατασχέθηκαν σφραγισμένα πακέτα κινητής τηλεφωνίας με κάρτες sim, έγγραφα ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών με δικαιούχους τρίτα πρόσωπα, πλήθος υπευθύνων δηλώσεων με θεωρήσεις γνησίου υπογραφής αμφιβόλου γνησιότητας, αντίγραφα δελτίων αστυνομικής ταυτότητας τρίτων προσώπων, μέρος των οποίων είναι πλαστά κ.λ.π.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε πως στην υπόθεση εμπλέκεται ακόμη ένας ημεδαπός, ο οποίος προμήθευε τον συλληφθέντα με πλαστά ή και γνήσια έγγραφα, που απαιτούνταν για τη δημιουργία των στοιχηματικών λογαριασμών, ενώ ήταν και αποδέκτης μέρους των εσόδων από τη παράνομη δραστηριότητα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This