Στοπ στις «μπούκες» με τα ΙΧ – Συνελήφθησαν πέντε Αλβανοί-Ρομά για 37 αδικήματα!

Must Read

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται οι ληστές που είχαν υιοθετήσει μια… πρωτοφανή μέθοδο για να «γδύνουν» καταστήματα. Από τον περασμένο Ιανουάριο, οι αρχές είχαν επιδοθεί σε ανθρωποκυνηγητό να τσακώσουν τη σπείρα που μπούκαρε με αυτοκίνητα σε καταστήματα, σπάζοντας τις τζαμαρίες και τις εισόδους.

Οι ληστές έκλεβαν αυτοκίνητα παλιάς τεχνολογίας (δεκαετίας 1990), τα χρησιμοποιούσαν ως «εργαλείο» για να ρίξουν ρολά και προσόψεις καταστημάτων και στη συνέχεια είτε τα εγκατέλειπαν στο ίδιο σημείο, είτε σε κοντινή απόσταση από τα μέρη που είχαν διαρρήξει.

Σε άλλες περιπτώσεις, χρησιμοποιώντας φρεάτια της ΕΥΔΑΠ ή κατάλληλα εργαλεία, έκοβαν τα ρολά των καταστημάτων και στη συνέχεια έσπαζαν τις τζαμαρίες.

Κατά την δράση τους κάλυπταν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με τις κουκούλες από τις ζακέτες ή τα φούτερ που φορούσαν ή ακόμα και με τη μπλούζα τους, μένοντας γυμνοί από τη μέση και πάνω, ενώ κάλυπταν τα χέρια τους με γάντια ή κάλτσες.

Οι αρχές συνέλαβαν 5 Αλβανούς ρομά και μετά από επικοινωνία με τις αλβανικές αρχές ταυτοποιήθηκαν οι ηλικίες τους και μάλιστα οι δυο ήταν ανήλικοι ενώ ο ένας έγκλειστος.

Η σπείρα είχε προσπαθήσει σε παλαιότερο περιστατικό να εμβολίσει περιπολικό και δέχτηκαν πυροβολισμό στον προφυλακτήρα από τον αστυνομικό με αποτέλεσμα όμως να καταφέρουν να διαφύγουν. 

Συνολικά έχουν εξιχνιαστεί:

  • (11) διαρρήξεις καταστημάτων με θραύση της τζαμαρίας ύστερα από εμβολισμό με όχημα σε διάφορες περιοχές όπως της Αττικής (Ν. Φιλαδέλφεια, Ταύρο, Π. Φάληρο, Καλλιθέα, Γλυφάδα, Χαλάνδρι κ.α.),
  • (10) λοιπές διαρρήξεις καταστημάτων και μια (1) απόπειρα (Πετράλωνα, Κολωνό, Ηλιούπολη κ.α),
  • (3) διαρρήξεις αποθηκών πολυκατοικιών,
  • (1) διάρρηξη σε θέατρο,
    (1) διάρρηξη σε σχολικό συγκρότημα,
  • (11) κλοπές Ι.Χ.Ε. οχημάτων (Κολωνό, Ταύρο, Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα, Νίκαια, Αργυρούπολη κ.α.) και δυο (2) κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας.

Ωστόσο το περιστατικό με την διάρρηξη στα Media Markt με το πολυτελές αυτοκίνητο Mustang δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Στο πλαίσιο της εξιχνίασης πραγματοποιήθηκαν έρευνες στα σπίτια τους, όπου βρέθηκαν και κατασχεθήκαν κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim και ο ρουχισμός που φορούσαν οι δράστες και ένα λευκό αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν ως όχημα διαφυγής.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της συμμορίας, των διακεκριμένων κλοπών και απόπειρες αυτών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της πλαστογραφίας, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της απείθειας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This