Πέμπτη 24/6/2021

Χτύπημα στην ιταλική μαφία

Συνελήφθη ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Πιατσέντσα

Φωτογραφία του Gianluca Perticoni (eikon)

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Πιατσέντσα και τοπικός εκπρόσωπος του κόμματος «Fratelli d’Italia», Giuseppe Caruso, συνελήφθη μεταξύ άλλων σε επιχείρηση της ιταλικής αστυνομίας, με στόχο μέλη της μαφιόζικης οργάνωσης «ντράνγκετα» στην Ιταλία.

Μεταξύ των δεκαέξι συλληφθέντων βρίσκεται και ο «νονός» Francesco Grande Aracri, ο οποίος είχε ήδη καταδικαστεί στο παρελθόν για δράση σε μαφιόζικη οργάνωση.

Η επιχείρηση της αστυνομίας πέτυχε ένα μεγάλο χτύπημα στην δράση της ντράνγκετα στον νομό της Εμίλια Ρομάνια, καθώς οδήγησε σε ανακρίσεις 72 ατόμων, 100 διώξεις και κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων αρκετών εκατομμυρίων ευρώ. «Καμία ανάπαυση και καμία ανοχή για τα αφεντικά της μαφίας. Όλοι εναντίον των εγκληματιών», δήλωσε ο Ματτέο Σαλβίνι, που ενημερώθηκε άμεσα για την επιτυχία της επιχείρησης σε Μπολόνια, Μόντενα, Ρέτζο Εμίλια, Πάρμα, Πιατσέντσα και Κροτόνε.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ