Κυριακή 20/6/2021

Δεύτερη απόδραση για τον ισοβίτη «Τίτι» μέσα σε πορτμπαγκάζ

Γιατί επέλεξε να διαφύγει στην Αλβανία

Μέσα σε 24 ώρες από την απόδρασή του από το κτίριο του Μεταγωγών, στις 3 Ιουνίου, κατάφερε να διαφύγει στην Αλβανία κρυμμένος μέσα στο… πορτμπαγκάζ ενός αυτοκινήτου ο διαβόητης ισοβίτης κακοποιός με το προσωνύμιο «Τίτι», που έχει καταδικαστεί για ανθρωποκτονία, απόπειρες δολοφονίας και δεκάδες ένοπλες ληστείες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ασφάλειας, ο «Τίτι» φαίνεται ότι είχε οργανώσει με λεπτομέρειες τη διαφυγή του. Οταν δραπέτευσε μαζί με άλλα τρία άτομα, που συνελήφθησαν αργότερα, συναντήθηκε με έναν συνεργό του με αυτοκίνητο, κρύφτηκε στον χώρο αποσκευών και διέφυγαν μαζί μέσω Δομοκού προς την ελληνοαλβανική μεθόριο. Επειτα πέρασε στην Αλβανία πεζός, ακολουθώντας ορεινά μονοπάτια.

Ανενόχλητοι

Ο επικίνδυνος κακοποιός επέλεξε ως προορισμό την πατρίδα του, καθώς γνωρίζει ότι οι αλβανικές Αρχές είναι «ελαστικές» όσον αφορά τους καταζητούμενους εγκληματίες στην Ελλάδα και παραβλέπουν τα διεθνή εντάλματα σύλληψης.

Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση των δολοφόνων του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, τον οποίο εκτέλεσαν τον Απρίλιο του 2018 στο σπίτι του, στην Κάτω Κηφισιά, μπροστά στα μάτια της συζύγου και του παιδιού του. Οταν ανακοινώθηκε η εξιχνίαση του εγκλήματος από την Ασφάλεια Αττικής, ο ένας από τους δύο έσπευσε να εγκαταλείψει την Ιταλία, όπου βρισκόταν, και να καταφύγει άμεσα στην Αλβανία εξασφαλίζοντας την ελευθερία του.

Ο δεύτερος δράστης δεν πρόλαβε να διαφύγει από τις Βρυξέλλες καθώς δύο αξιωματικοί του Τμήματος Ληστειών της Ασφάλειας είχαν ταξιδέψει στο Βέλγιο μετά την εξιχνίαση της δολοφονίας και κατάφεραν να τον εντοπίσουν άμεσα, σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές. Ετσι εκδόθηκε στην Ελλάδα, όπου ήδη έχει προφυλακιστεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ