Άρπαξε 400 ευρώ από ηλικιωμένη προσποιούμενος τον εφοριακό

Must Read

Καμπάνα φυλάκισης 12 μηνών έριξε το Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας σε έναν… εντιμότατο απατεώνα που προσποιήθηκε τον υπάλληλο της Εφορίας, κατόρθωσε να αποσπάσει 400 ευρώ από μια ανυποψίαστη ηλικιωμένη και στη συνέχεια έγινε καπνός!

Ήταν ένα ανοιξιάτικο πρωινό του Μαρτίου του 2015 όταν χτύπησε το κουδούνι της 70χρονης που μένει στα δυτικά προάστια της Αθήνας και ένας καλοβαλμένος άνδρας γύρω στα 40 έκανε την εμφάνισή του φέρνοντάς της απρόσμενα καλά μαντάτα.

Όπως περιέγραψε στην κατάθεσή της η ηλικιωμένη, που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο υποβασταζόμενη από συγγενικό της πρόσωπο, ο άγνωστος άνδρας τής συστήθηκε ως εφοριακός υπάλληλος και της είπε ότι βάσει του εκκαθαριστικού της δικαιούται μεγάλη επιστροφή από φόρο εισοδήματος.

«Μου είπε ότι η ΔΟΥ πρέπει να μου επιστρέψει 4.500 ευρώ από φόρους που έχω καταβάλει» εξήγησε η μάρτυρας και συνέχισε: «Όμως για να γίνει άμεσα αυτό, μου είπε ότι έπρεπε να του δώσω 400 ευρώ και εκείνος θα τα ρύθμιζε όλα. Πράγματι, πήγα στο δωμάτιο, έβγαλα τα χρήματα και του τα έδωσα, χωρίς να πάει το μυαλό μου στο κακό. Εκείνος τα πήρε, τα έβαλε στο τσαντάκι του και έφυγε λέγοντάς μου ότι σε λίγες ημέρες το ποσό της επιστροφής θα πιστωνόταν στον λογαριασμό μου. Έκτοτε δεν τον ξαναείδα».

Τον αναγνώρισε από φωτογραφίες

Όταν η ηλικιωμένη αφηγήθηκε το περιστατικό στους οικείους της, εκείνοι κατάλαβαν αμέσως ότι επρόκειτο για απατεώνα και πως τα χρήματα της ηλικιωμένης είχαν κάνει πλέον φτερά. «Με πήραν και πήγαμε στην Αστυνομία, όπου περιέγραψα τι είχε συμβεί. Οι αστυνομικοί μού έδειξαν φωτογραφίες και ανάμεσα στα πρόσωπα αναγνώρισα τον δράστη, ο οποίος, όπως έμαθα, ήταν από τα Λιόσια και είχε παρελθόν στη συγκεκριμένη απάτη» είπε στο δικαστήριο.

Η έδρα υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως και δικαίωσε την ηλικιωμένη, κρίνοντας ένοχο τον εφοριακό «μαϊμού» που δεν παρέστη στο δικαστήριο, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 12 μηνών, εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This