Κύκλωμα από τη Χίο μετέφερε παράτυπους μετανάστες στον Πειραιά

Must Read

Κοντά στην πλήρη εξάρθρωση ενός παράνομου κυκλώματος που δρούσε στη Χίο και την Αθήνα, που εφοδίαζε με πλαστά έγγραφα μη νόμιμους μετανάστες προκειμένου να νομιμοποιηθούν και τους μετέφερε στην ενδοχώρα, βρίσκονται οι Αρχές.

Πριν από μία εβδομάδα οι άνδρες της Ασφάλειας της λιμενικής αρχής Χίου σταμάτησαν για έλεγχο στο λιμάνι Μεστών ένα Ι.Χ. με επιβάτες τρεις αλλοδαπούς ηλικίας 24, 23, 32 χρόνων, οι οποίοι ετοιμάζονταν να μπουν σε πλοίο με προορισμό τον Πειραιά. Οι τρεις μετανάστες είχαν πλαστά δελτία αιτούντος Διεθνούς Προστασίας, συνελήφθησαν και αποκάλυψαν ότι τα προμηθεύτηκαν από τον 55χρονο οδηγό του οχήματος που είχε αναλάβει να τους μεταφέρει στην ενδοχώρα.

Ο οδηγός, στου οποίου την κατοχή βρέθηκαν δύο πλαστά δελτία, δύο κλεμμένα δελτία αστυνομικής ταυτότητας, 1.500 ευρώ και αποκόμματα ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, συνελήφθη και στο λιμάνι εντοπίστηκε ο 36χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του οχήματος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.000 ευρώ.

Σε έρευνες που παραγγέλθηκαν σε σπίτια στην Αθήνα αποδείχθηκε ότι το κύκλωμα τροφοδοτούσε αλλοδαπούς με πλαστά έγγραφα, καθώς κατασχέθηκαν τρεις άδειες διαμονής, 14 αποκόμματα εισιτηρίων με προορισμό τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, 4.200 ευρώ, ένα λάπτοπ, αλλά και 330 λαθραία πακέτα τσιγάρα και μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών χαπιών.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται κατά περίπτωση για μεταφορά μεταναστών, πλαστογραφία και παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών, καθώς και του Τελωνειακού Κώδικα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This