«Τσέπωνε» την σύνταξη του νεκρού θείου για 7 χρόνια!

Must Read

Επί μία επταετία έβαζε στην τσέπη τη σύνταξη του νεκρού θείου του ένας Βολιώτης, που είχε καρπωθεί συνολικά 83.000 ευρώ! Η απάτη του 75χρονου αποκαλύφθηκε και πρωτόδικα είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε φυλάκιση τεσσάρων ετών, μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως.

Ο 75χρονος έπαιρνε νόμιμα τα χρήματα της σύνταξης μέσω τραπεζικού λογαριασμού όσο ο θείος του βρισκόταν στη ζωή. Όταν πέθανε, όμως, παρέλειψε να ενημερώσει το Δημόσιο και συνέχισε να εισπράττει παράνομα τη σύνταξη από το 2005 έως το 2012! Η υπόθεση συζητήθηκε σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, με την ποινή του να μειώνεται, καθώς η κατηγορία μετατράπηκε από κακουργηματικού χαρακτήρα σε πλημμεληματικού, αφού το ποσό ήταν μικρότερο των 120.000 ευρώ χωρίς τις προσαυξήσεις που προέκυπταν. Έτσι, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης επτά μηνών.

Ο 75χρονος δεν ήταν παρών στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του, ο οποίος επισήμανε ότι η πλάνη τού Δημοσίου τελέστηκε άπαξ, όταν ο κατηγορούμενος δεν ενημέρωσε για τον θάνατο του θείου του. Μάλιστα, οι ενστάσεις που υπέβαλε είχαν ως αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να κριθεί ένοχος για υπεξαίρεση ποσού 83.000 ευρώ κατ’ εξακολούθηση, ενώ αρχικά κατηγορούνταν για υπεξαίρεση ποσού 123.000 ευρώ κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Επισημαίνεται ότι η υπόθεση παραπέμφθηκε στο ακροατήριο ύστερα από έλεγχο στα απογραφικά στοιχεία που έγινε το 2012 σε όλους τους μεγάλους ασφαλιστικούς οργανισμούς, με αφορμή την οικονομική κρίση και τα ελλείμματα που υπήρχαν

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This