Εξαρθρώθηκε σπείρα που έδινε «μαϊμού» γνωματεύσεις σε μετανάστες για να πάρουν άσυλο

Must Read

Εξαρθρώθηκε στη Μυτιλήνη από την αστυνομία κύκλωμα που έδινε ψεύτικες γνωματεύσεις «μετατραυματικού στρες» σε αιτούντες άσυλο στην χώρα μας.

Στο κύκλωμα συμμετείχαν ένας αλλοδαπός και 4 Έλληνες ανάμεσά τους μια ψυχολόγος και δύο δικηγόροι και έχουν συλληφθεί οι τρεις, ενώ μέχρι σήμερα έχουν ταυτοποιηθεί 538 περιπτώσεις παράνομων γνωματεύσεων. Μάλιστα, για κάθε περίπτωση οι εμπλεκόμενοι έπαιρναν από 550 έως 950 ευρώ.

Με αυτή την γνωμάτευση οι μετανάστες χαρακτηρίζονταν από την υπηρεσία ασύλου ως «ευάλωτα πρόσωπα» και τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειες τους απολάμβαναν επιπλέον δικαιωμάτων προστασίας και συνδρομής.

Τις γνωματεύσεις υπέγραφε η συλληφθείσα ψυχολόγος, χωρίς να έχει σχετικό δικαίωμα, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν λάπτοπ και υπολογιστές, σκληρούς δίσκους, 4.165 ευρώ και πολλά έγγραφα.

Σε βάρος των εμπλεκόμενων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διευκόλυνση παράνομης διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This