Γκέτο ανομίας τα hot spot! Μπαλτάδες, ναρκωτικά και 8 συλλήψεις μεταναστών

Must Read

Εκτός ελέγχου φαίνεται να βρίσκεται η κατάσταση στα hot spot όπου φιλοξενούνται ανά την Ελλάδα οι μετανάστες που καταφθάνουν κατά χιλιάδες στη χώρα μας.

Ναρκωτικά και όπλα στα Γιάννενα

Αντιμέτωπες με όπλα και ναρκωτικές ουσίες ήρθαν οι αστυνομικές δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, έπειτα από συστηματικές και εκτεταμένες έρευνες που διεξήγαγαν στην περιοχή, λόγω της αιματηρής συμπλοκής που σημειώθηκε την Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου, στην περιοχή.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του hot spot και κατασχέθηκαν ένας μπαλτάς, μια σπάθα τύπου ματσέτας και ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης. Η Αστυνομία προχώρησε σε έλεγχο 53 αλλοδαπών, από τους οποίους προσήχθησαν οι 11 και συνελήφθησαν οι 8.

Δείτε επίσης: Απάνθρωπο σκηνικό στην Επίδαυρο με δεκάδες αδέσποτα νεκρά από φόλα

Πέντε από αυτούς οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων κατηγορούμενοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, δύο για κατοχή ναρκωτικών και ένας για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Στόχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων είναι η εξάλειψη φαινομένων έκνομης συμπεριφοράς, ώστε να μη σημειωθούν στο μέλλον επεισόδια παρόμοια με εκείνο που συντάραξε τη δημοτική κοινότητα του Κατσικά.

Ναρκωτικά

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή το βράδυ στο εσωτερικό του κέντρου φιλοξενίας και ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων στα Ιωάννινα, που στεγάζει περισσότερα από 1.000 άτομα, ένας Αφγανός που βρισκόταν σε κατάσταση μέθης επιτέθηκε σε ομοεθνείς του με αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα μαχαίρι, τραυματίζοντας τέσσερις από εκείνους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι τραυματίες διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων, με την κατάσταση του ενός Αφγανού να κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη, ώστε δρομολογήθηκε από το ιατρικό προσωπικό η χειρουργική του επέμβαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τελευταία τα περιστατικά βίας αυξάνονται ραγδαία πλήττοντας την κοινότητα του Κατσικά, που έντρομη παρακολουθεί τις εξελίξεις στην ανοιχτή δομή, η οποία τον τελευταίο καιρό δέχεται σημαντικά προσφυγικά και μεταναστευτικά κύματα στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Συμπλοκή με μαχαιριές στη Χίο

Ακόμα ένα αιματηρό περιστατικό ήρθε να συνταράξει την τοπική κοινωνία της Χίου, με πρωταγωνιστές δύο Ιρακινούς που «πιάστηκαν» στα χέρια το βράδυ της Τρίτης, στη δομή φιλοξενίας και ταυτοποίησης της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός της Χίου.

Συγκεκριμένα, οι δύο ομοεθνείς, για άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια, διαπληκτίστηκαν έντονα, με αποτέλεσμα ο δράστης να μαχαιρώσει στη δεξιά πλευρά του σώματός του το θύμα και να τραπεί σε φυγή για να αποφύγει τη σύλληψή του.

Δείτε επίσης: Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων τα ξημερώματα στην Αττική

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χίου λίγο πριν από τα μεσάνυχτα για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του δράστη.

Υπενθυμίζεται ότι το επεισόδιο αυτό αποτελεί το δεύτερο για τον μήνα, αφού την πρώτη μέρα του Δεκεμβρίου είχαν σημειωθεί συμπλοκές στη δομή μεταξύ ομάδας Αφγανών και Παλαιστινίων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ατόμων, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ένας αστυνομικός με ελαφρύ τραύμα στο χέρι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This