«Κόκκινη κάρτα» σε κύκλωμα που πουλούσε προστασία και έστηνε αγώνες ποδοσφαίρου

Must Read

Πλούσια εγκληματική δράση είχε το κύκλωμα που εξάρθρωσε στις Σέρρες η Δίωξη Εκβιαστών Θεσσαλονίκης, αφού τα μέλη του -μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός- πουλούσαν προστασία σε ιδιοκτήτες καφέ μπαρ, αλλά έστηναν και… ποδοσφαιρικούς αγώνες σε τοπικά πρωταθλήματα!

Ύστερα από πολύμηνη έρευνα οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν αρκετά στοιχεία και άναψε το πράσινο φως για την επιχείρηση σύλληψης πέντε μελών της εγκληματικής ομάδας, μεταξύ αυτών και του 43χρονου αστυνομικού που υπηρετεί στην Υπηρεσία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΕΛ.ΑΣ., αλλά είχε αναλάβει ρόλο «εισπράκτορα» από τα καταστήματα και έδινε τακτικά το «παρών» για να επισφραγίζει την «προστασία»!

Ως αρχηγοί της εγκληματικής ομάδας συνελήφθησαν δύο ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ, 28 και 31 χρονών, ένας εκ των οποίων εισέπραττε τα τελευταία χρόνια επίδομα βαριάς αναπηρίας!

Από την απομαγνητοφώνηση εκατοντάδων τηλεφωνικών συνομιλιών προέκυψε ότι το κύκλωμα εκβίαζε από τις αρχές του έτους 11 ιδιοκτήτες καφέ μπαρ, εισπράττοντας από καθένα από 200 έως 1.000 ευρώ κάθε μήνα για να του παρέχει «προστασία». Μάλιστα, οι «φουσκωτοί» της σπείρας αναλάμβαναν και «εισπράξεις οφειλών» για λογαριασμό τρίτων, κρατώντας τα μισά από τα χρωστούμενα.

Έσοδα έως 6.000 ευρώ

Οι κακοποιοί είχαν επεκταθεί και στον παράνομο διαδικτυακό τζόγο, έχοντας εγκαταστήσει παράνομη ιστοσελίδα στοιχηματισμού σε τουλάχιστον έξι καφέ των Σερρών, καθένα από τα οποία τους απέφερε μηνιαία έσοδα ύψους 3.000 έως 6.000 ευρώ!

Η πολυεπίπεδη δράση τους επεκτάθηκε και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού, καθώς στη δικογραφία περιλαμβάνονται τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις στημένων αγώνων με τη συνεργασία παραγόντων, διαιτητών και παικτών.

Διαβάστε επίσης: Εξαρθρώθηκε σπείρα καλλιέργειας και διακίνησης κάνναβης – Ξερίζωσαν 957 δενδρύλλια

Στις επικοινωνίες τους τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν συνθηματική ορολογία για να μην εντοπίζονται. Το όπλο το αποκαλούσαν «μασίνα», τα μαγαζιά που «προστάτευαν» «μανάβικα» και τα καφέ μπαρ «εργαλεία». Όταν ήθελαν να πουν ότι εισέπραξαν χρήματα, έλεγαν τη φράση «σε είπε καλημέρα» και, όταν μιλούσαν για προστασία, «να κάτσει κάτι να γίνει» και «είμαι ο γιατρός σας»!

Στα σπίτια των συλληφθέντων που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Σερρών και θα απολογηθούν τη Δευτέρα στον ανακριτή κατασχέθηκαν περίστροφο, σιδερογροθιές, σπρέι πιπεριού, μεταλλικό μπαστούνι και 4.090 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This