Αρχηγός σπείρας διακίνησης ηρωίνης δήλωνε άπορος, έτρωγε στα συσσίτια και αγόραζε… σπίτια

Must Read

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται 67χρονος άνδρας από το Βόλο ο οποίος ενώ δήλωνε άπορος και σιτιζόταν από το συσσίτιο, αγόραζε σπίτια από λεφτά που έβγαζε διακινώντας ηρωίνη.

Ο άνδρας μάλιστα ηγείτο της μίας εκ των δύο σπειρών που εξαρθρώθηκαν από την Αστυνομία στη Μαγνησία. Στην επιχείρηση των Αρχών συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα, τα πέντε μέλη της μίας συμμορίας και τα τέσσερα της δεύτερης.

Το λάθος που τον πρόδωσε

Το λάθος που απέβη μοιραίο για τον 67χρονο ήταν οι αγορές ακινήτων που πραγματοποίησε την περίοδο δράσης της συμμορίας του.

Δείτε επίσης: Επιδειξίας «εφιάλτης» των γυναικών συνελήφθη στη Χαλκίδα

Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς δήλωνε μηδενικά εισοδήματα αλλά ταυτόχρονα είχε αγοράσει διαμερίσματα στο Βόλο, κάτι που κίνησε τις υποψίες της Αστυνομίας, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Μαφιόζικη οργάνωση

Δομημένες με μαφιόζικο τρόπο ήταν οι δύο εγκληματικές οργανώσεις διακίνησης ηρωίνης που εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, έπειτα από προσεκτική έρευνα.

Οι διακινητές είχαν ιεραρχία, διακριτούς ρόλους και παράλληλη διαρκή δράση, λειτουργούσαν με τη μέθοδο των συγκοινωνούντων δοχείων και δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, αποθήκευση, επεξεργασία και διακίνηση ηρωίνης στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, τουλάχιστον από τις αρχές Οκτωβρίου ως την σύλληψή τους.

Προσεκτικοί

Οι αστυνομικοί υπολογίζουν ότι μόνο για αυτό το διάστημα από την διακίνηση των ναρκωτικών είχαν όφελος περίπου 60.000 ευρώ! 

Όλοι τους είχαν αρκετές τηλεφωνικές γραμμές – «φαντάσματα» στο όνομα αλλοδαπών, τις οποίες συχνά αντικαθιστούσαν, ενώ παράλληλα λάμβαναν πολύ προσεκτικά μέτρα αντιπαρακολούθησης.

Στα σπίτια τους οι αστυνομικοί εντόπισαν μεταξύ άλλων 729,26 γραμμάρια ηρωίνης, ποσότητα κάνναβης, ουσίες για τη νόθευση της ηρωίνης, αρκετές ηλεκτρονικές ζυγαριές και το ποσό των 23.480 ευρώ.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα με την οποία  οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου και πήραν προσθεσμίες για να απολογηθούν στον ανακριτή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This