31-5-2020

Εξιχνιάστηκε η ληστεία σε βάρος κοσμηματοπώλη με λεία τουλάχιστον 1 εκ. ευρώ

Εξιχνιάστηκε ληστεία που διαπράχθηκε, πριν από περίπου ένα έτος, σε χωριό της Αρχαίας Ολυμπίας, σε βάρος πλανόδιου χρυσοχόου, με λεία τουλάχιστον 1.000.000 ευρώ.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία, της κλοπής, του εμπρησμού, της παράβασης του νόμου για τα όπλα και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, σε βάρος ενός 43χρονου αλλοδαπού και μίας 42χρονης Ελληνίδας, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Συγκεκριμένα, στις 30 Δεκεμβρίου 2018 τα ξημερώματα, σε χωριό της Αρχαίας Ολυμπίας, ο 43χρονος με συνεργούς του, εισέβαλε σε σπίτι 52χρονου χρυσοχόου, όπου με την άσκηση σωματικής βίας και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν όσους βρίσκονταν στο σπίτι, τραυματίζοντας επικίνδυνα τον ίδιο και την μητέρα του, ενώ του αφαίρεσαν τα κλειδιά του αυτοκινήτου του, το οποίο ήταν σταθμευμένο μπροστά από το σπίτι.

Είχε πουλήσει 53 χρυσά δαχτυλίδια

Στη συνέχεια, οι δράστες έκλεψαν μέσα από το αυτοκίνητο έξι σακίδια με κοσμήματα διαφόρων ειδών, τα οποία κατείχε ο 52χρονος, προκειμένου να τα δειγματίσει σε διάφορα χρυσοχοεία της περιφέρειας και των οποίων η αξία ανέρχεται τουλάχιστον στο 1.000.000 ευρώ.

Ένα από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη διαφυγή τους ήταν κλεμμένο και εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς κοντά στον οικισμό Αγίας Τριάδας Ηλείας, ολοσχερώς κατεστραμμένο από εμπρησμό, όπως και μια κλεμμένη μοτοσυκλέτα.

Δείτε επίσης: Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε αυτοκίνητα και τα πουλούσε… ανταλλακτικά!

Από την έρευνα προέκυψε ότι η 42χρονη δράστιδα, τον Ιανουάριο του έτους 2019, είχε πωλήσει σε ενεχυροδανειστήριο στην Ηλεία 53 χρυσά δαχτυλίδια, τα οποία ήταν μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων από την ληστεία.

Επιπλέον, η 42χρονη λάμβανε οδηγίες για την πώληση των αφαιρεθέντων κοσμημάτων από τον 43χρονο αλλοδαπό και τον ενημέρωνε για την εξέλιξη της εκάστοτε συναλλαγής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ