Στα χέρια της Αστυνομίας τρεις Ρομά και τέσσερις Αλβανοί πριν «σπρώξουν» 23 κιλά ηρωίνης

Must Read

Σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών πέτυχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Υπηρεσία DEA Αθηνών, καθώς έπειτα από μεθοδική και επισταμένη έρευνα πέτυχαν την εξάρθρωση συμμορίας, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε εισαγωγή, νόθευση και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών εντός της ελληνικής επικράτειας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., απετράπη η διοχέτευση περισσοτέρων από 23 κιλών ηρωίνης και ποσοτήτων κοκαΐνης σε στέκια ουσιοεξαρτημένων ατόμων με τη σύλληψη επτά επτά μελών οργανωμένου κυκλώματος. Πρόκειται για τρεις Ρομά και τέσσερις Αλβανούς, μεταξύ αυτών και δύο ηγετικά στελέχη (ανδρόγυνο), εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική συμμορία, παράβαση των νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αλλοδαπών, για νόθευση και χρήση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, για ψευδή κατάθεση και εκκρεμή διωκτικά έγγραφα.

Σε έρευνες που ακολούθησαν, τόσο στον χώρο σύλληψης όσο και σε διαμερίσματα στα οποία διέμεναν στην Αθήνα, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 23 κιλά και 744 γραμμάρια ηρωίνη, συσκευασμένα σε 47 δέματα έτοιμα για διοχέτευση σε στέκια ουσιοεξαρτημένων ατόμων, δύο δέματα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 414 γραμμαρίων, υλικοτεχνικός εξοπλισμός αυτοσχέδιου εργαστηρίου νόθευσης, ζύγισης και επανατυποποίησης ναρκωτικών (στην οικία στο Κορδελιό), δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, περίπου 4.000 ευρώ, εννέα κινητά τηλέφωνα, νοθευμένο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και δύο αυτοκίνητα ως μέσα διευκόλυνσης.

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι εις βάρος ενός εκ των συλληφθέντων εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της 4ης ανακρίτριας ναρκωτικών Αθηνών για συναφές αδίκημα και απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι αλλοδαπός άντρας εκ των μελών του κυκλώματος στερείται ταξιδιωτικών εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στην ελληνική επικράτεια. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Δείτε επίσης: «Άσπρισε» ο Αστακός – Τεράστια επιχείρηση της Δίωξης ναρκωτικών με λαβράκι 1.300 κιλά κοκαΐνη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This