Έπιασαν τον «τοξοβόλο» του Συντάγματος μετά από σχεδόν 8 μήνες (video)

Must Read

Τον «τοξοβόλο» του Συντάγματος μαζί με δύο γυναίκες συνέλαβε τα ξημερώματα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποίησε στην Αθήνα.

Ο άνδρας είχε αποδράσει τον Ιούνιο του 2019 από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας. Είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στη συνωμοσία “Πυρήνων της Φωτιάς”, για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης και είχε καταδικαστεί το 2015 σε κάθειρξη 13 ετών για ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Η μια από τις γυναίκες είναι η 28χρονη Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, πρώην συνεργάτιδα της Πόλας Ρούπα του «Επαναστατικού Αγώνα», που είχε συλληφθεί μαζί της πριν από τρία χρόνια σε επιχείρηση που έγινε στην Ηλιούπολη και τον Άγιο Δημήτριο.

Η 28χρονη είχε αφεθεί ελεύθερη λόγω παρέλευσης του 18μήνου από τη σύλληψή της, με περιοριστικούς όρους, αλλά εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της δίκης της τον Ιούνιο του 2019.

Η δεύτερη είναι μια 26χρονη, φίλη του 32χρονου «τοξοβόλου», πιθανώς πρόσφατα στρατολογημένη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο άνδρας και οι δύο γυναίκες επέβαιναν σε κλεμμένο αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο βρέθηκε βαρύς οπλισμός: ένα πολεμικό καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο τύπου «Σκόρπιον» και τουλάχιστον δύο πιστόλια.

Η Αντιτρομοκρατική διεξήγαγε έρευνα σε σπίτι όπου διέμενε ο 32χρονος και η φίλη του.

Οι τρεις συλληφθέντες παρακολουθούνταν από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που ακινητοποίησαν το κλεμμένο αυτοκίνητο στην Αγία Παρασκευή, καθώς εκινείτο προς την οδό Αγίου Ιωάννου από την πλευρά του Υμηττού.

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνεχίζονται οι έρευνες, προκειμένου να διευκρινιστούν οι δραστηριότητες των συλληφθέντων, καθώς και αν εμπλέκονται σε έκνομες ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί τον τελευταίο καιρό.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, οι τρεις συλληφθέντες είτε πήγαιναν για απαλλοτρίωση σε τράπεζα είτε μετέφεραν τη γιάφκα με τον οπλισμό τους από ένα σημείο σε άλλο.

Στο βίντεο φαίνεται η δράση της αντιτρομοκρατικής από κάμερα ασφαλείας:

https://vimeo.com/388190321

Δείτε επίσης: Υπάλληλος «σκηνοθέτησε» ληστεία σε βάρος του αλλά τον… τσάκωσε η αστυνομία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This