Άλλες δυο γιάφκες του τοξοβόλου αναζητά η Αστυνομία

Must Read

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 15 κλειδιά βρέθηκαν τόσο στην κατοχή της Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου όσο και στα δύο σπίτια της ομάδας του «Τοξοβόλου του Συντάγματος», σε Πατήσια και Σεπόλια, οδηγώντας την αστυνομία να ψάχνει για ακόμα πολλά κρησφύγετα! Όπως επιβεβαιώθηκε, τα δυο απ’ τα κλειδιά ήταν για την πόρτα εισόδου και το λουκέτο του δώματος της πολυκατοικίας στην οδό Οιδίποδος στα Σεπόλια, το οποίο, όπως όλα δείχνουν, ήταν το σπίτι-ασφαλείας (safehouse) της 28χρονης.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, υπάρχουν τουλάχιστον άλλο ένα κρησφύγετο-γιάφκα του Γιάννη Μιχαηλίδη και ένα σπίτι ή πιθανώς και γκαράζ, όπου μπορεί ο ίδιος με τις συνεργούς του να έχουν κρύψει οπλισμό και εκρηκτικές ύλες.

Τι έκρυβαν οι ποδηλατάδες

Από τα στοιχεία και τις μαρτυρίες που έχουν προκύψει, οι δύο νεαρές γυναίκες, Αθανασοπούλου και Βαλαβάνη, έκαναν «ποδηλατάδες» συνεννοήσεων και σχεδιασμού, καθώς και στα δύο οικήματα, που είχαν απόσταση περίπου 2,5 χιλιομέτρων το ένα από το άλλο, βρέθηκαν ποδήλατα…

Ένοικος της πολυκατοικίας στα Σεπόλια ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ούτε το όνομα της δεν είχαμε μάθει. Έφευγε και γυρνούσε πάντοτε βιαστική. Συνήθιζε να φοράει ένα καπέλο και πάντα σήκωνε το κασκόλ το πρόσωπο της. Την είχα δει παλαιότερα που είχε καλό καιρό να κυκλοφορεί με ποδήλατο μαζί με μία φίλη της. Λίγες ημέρες πριν από την σύλληψη της ακούσαμε θόρυβο σαν να έσερναν βαριά αντικείμενα».

Τη συγκεκριμένη μαρτυρία επιβεβαιώνει ακόμα μία ένοικος: «Η κοπέλα έμενε εδώ τους τελευταίους μήνες. Ποτέ δεν προσπάθησε να αποκτήσει σχέσεις με τη γειτονιά. Τις περισσότερες φορές έφευγε από το δώμα σχεδόν τρέχοντας. Τις τελευταίες μέρες ακούσαμε φασαρία από το δώμα χωρίς όμως να ξέρουμε τι έγινε».

Όσο για την αρμαθιά των κλειδιών, τα δύο, που άνοιξαν το δώμα στα Σεπόλια, είναι μέρος από τα συνολικά πέντε, που είχαν βρεθεί στην κατοχή της Αθανασοπούλου, κατά τη στιγμή της σύλληψης των τριών, στην Αγία Παρασκευή. Πέντε ακόμη είχαν βρεθεί την περασμένη Παρασκευή στο ισόγειο διαμέρισμα της οδού Ναυάρχου Βότση 3, στον Άγιο Νικόλαο Πατησίων, και πέντε ακόμη το μεσημέρι της Κυριακής, στο δώμα της οδού Οιδίποδος στα Σεπόλια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της αστυνομίας, τα δύο σπίτια είχαν νοικιαστεί με χρονική διαφορά 15 ημερών. Στα Πατήσια, στις 17 Σεπτεμβρίου 2019, από την 26χρονη Δήμητρα-Ευδοξία Βαλαβάνη με τα πραγματικά στοιχεία της ταυτότητάς της και στα Σεπόλια, στις 2 Οκτωβρίου 2019, από την Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου με τα στοιχεία της πλαστής ταυτότητας (ως «Ζωή Λαμπίρη»). Το μίσθωμα ήταν 250 ευρώ και έδινε το ενοίκιο ανά δίμηνο στον ιδιοκτήτη σε δια ζώσης συναντήσεις.

Πώς άρχισαν όλα

Η αστυνομία είχε εντοπίσει τις δύο γιάφκες σχεδόν ταυτόχρονα. Σε αυτήν στα Πατήσια η ομάδα της Αντιτρομοκρατικής αποφάσισε να εισβάλει μόλις είδε στο χώρο έναν καθαριστή, που θεωρητικά είχε προσλάβει ένας… 25χρονος δήθεν για να καθαρίσει το σπίτι του «νεκρού αδερφού του», ο οποίος ενδεχομένως να είναι και ο ένας από τους δύο συνεργούς του «τοξοβόλου» στη ληστεία της Ερυμάνθειας Αχαΐας. Το δώμα στα Πατήσια το έθεσαν υπό διακριτική, φυσική και ηλεκτρονική παρακολούθηση για τουλάχιστον τρεις ημέρες και το μεσημέρι της περασμένη Κυριακής εισέβαλαν.

Εντύπωση μεταξύ των ευρυμάτων στο δώμα των Σεπολίων προκάλεσαν τα ψεύτικα γένια ιερέα, που βρέθηκαν μέσα σε μία παλιά τηλεόραση. Όμοια φορούσε ο ιερέας ληστής της τράπεζας στην Ερυμάνθεια Αχαΐας, στις 29 Αυγούστου 2019, όταν με δύο συνεργούς του απέσπασαν περίπου 150.000 ευρώ.

Παράλληλα, βρέθηκε 2ος φορητός ασύρματος, συντονισμένος στις συχνότητες της Ελληνικής Αστυνομίας! Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος είχε εντοπιστεί στην κατοχή του τοξοβόλου και των δύο γυναικών κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους.

Να σημειωθεί ότι, επίσης, στην κατοχή του Γιάννη Μιχαηλίδη είχε βρεθεί ένας ηλεκτρονικός μηχανισμός απενεργοποίησης immobilizer (ασφάλεια ακινητοποίησης αυτοκινήτου) ρυθμισμένο στις συχνότητες RAV 4. Αυτός είναι μάλλον και ο λόγος που χρησιμοποιήθηκαν δύο τέτοια οχήματα από την «τριάδα». Το ένα στο ταξίδι στην Αρναία Χαλκιδικής με την αρπαγή του αστυνομικού και το δεύτερο κατά τη σύλληψή τους.

Όπως είπε η Αστυνομία, στο δώμα των Σεπολίων δεν εμφανίστηκε κάποιος, προκειμένου να το αδειάσει ή καθαρίσει. Ήταν τακτοποιημένο και σε κατάσταση όπως, ενδεχομένως, το είχε αφήσει η 28χρονη, πριν συλληφθεί.

Όσο για τον 25χρονο συνεργό-φάντασμα, που προσέλαβε τον καθαριστή για το πρώτο σπίτι, αναζητείται ακόμα, μιας και φαίνεται πως είναι ο μόνος που παραμένει ασύλληπτος και μπορεί να έχει χρήματα αλλά και οπλισμό είτε μαζί του είτε κρυμμένο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This