Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Σπείρα με εμπλεκόμενους αστυνομικούς πουλούσε πλαστά διαβατήρια σε αλλοδαπούς – Η «μπάζα» έφτανε το 1 εκατ.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν στην έκδοση ελληνικών δελτίων αστυνομικής ταυτότητας και διαβατηρίων σε αλλοδαπούς υπηκόους, του οποίου το κέρδος μπορεί να και ν’ αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για 33 κατηγορούμενους –έξι εκ των οποίων είναι αστυνομικοί- και η οποία αφορά τα αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα: σύσταση και συμμορία, ψευδή βεβαίωση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ψευδή ανώμοτη κατάθεση, ψευδή βεβαίωση, τελεσθέντα κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση».

Από 5 έως 40 χιλιάδες ευρώ

Σύμφωνα με την έρευνα, η σπείρα είχε αναπτύξει δίκτυο συνεργατών και δραστηριοποιούνταν στην έκδοση/υφαρπαγή ελληνικών δελτίων αστυνομικής ταυτότητας και ελληνικών διαβατηρίων σε αλλοδαπούς υπηκόους με οικονομικό αντάλλαγμα, διευκολύνοντας, παράλληλα, την παράνομη διαμονή τους στη χώρα.

Δείτε επίσης: Φρίκη προκαλούν οι αποκαλύψεις για τον ορθοπεδικό που κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικες

Το χρηματικό ποσό που έπρεπε να καταθέσει στο κύκλωμα ο κάθε ενδιαφερόμενος διέφερε ανάλογα με το ποινικό μητρώο του καθενός, με το χρηματικό αντίτιμο να κυμαίνεται από 5 έως 40 χιλιάδες ευρώ.

Έτσι, το συνολικό οικονομικό όφελος που φέρεται ότι κέρδισαν οι κατηγορούμενοι ξεπερνάει κατά πολύ τις 120 χιλιάδες ευρώ και μπορεί να αγγίζει ακόμη και το 1 εκατομμύριο ευρώ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ