Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Τρεις Έλληνες «μπλεγμένοι» σε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

Τρεις υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων διερευνήθηκαν από τη διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος τριών Ελλήνων, ένας εκ των οποίων συνελήφθη.

Οι έρευνες έγιναν σε προληπτικό πλαίσιο για την πάταξη του φαινομένου και οι αρχές προχώρησαν στον εντοπισμό των ιθυνόντων μετά από πληροφορίες που δέχθηκαν στο πλαίσιο διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατόπιν ψηφιακής ανάλυσης και ενδελεχούς διαδικτυακής έρευνας, εντόπισε χρήστες του διαδικτύου στην ελληνική επικράτεια, οι οποίοι κάνοντας χρήση συγκεκριμένων ηλεκτρονικών ιχνών, απέκτησαν πρόσβαση σε διάφορους ιστότοπους και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό πλήθος αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Στη συνέχεια, ακολούθησε αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκομένων καθώς και ο τόπος κατοικίας τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας, τα ψηφιακά δεδομένα διαδικτυακού λογαριασμού νεφοϋπολογιστικής  υπηρεσίας (cloud service) και κάρτα μνήμης κινητού τηλεφώνου, τύπου microSD.

Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των Ελλήνων στην παράνομη δραστηριότητα, ενώ σε μία περίπτωση βρέθηκε πλήθος υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, πράξη για την οποία ο εμπλεκόμενος ημεδαπός συνελήφθη.

Δείτε επίσης: Άγνωστοι πυρπόλησαν τρία οχήματα του υπουργείου Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη (video)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ