Εξαρθρώθηκε κύκλωμα λαθρεμπορίου αλκοολούχων ποτών και λαδιού

Must Read

Νέο κύκλωμα λαθρεμπορίου αλκοολούχων ποτών και ελαίων εξαρθρώθηκε από το ΣΔΟΕ ενώ συνελήφθησαν 2 άτομα και σχηματίστηκε δικογραφία για άλλα τρία.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο σε δύο αποθηκευτικούς χώρους στην Αττική, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε παράνομος εξοπλισμός εμφιάλωσης και τυποποίησης αλκοολούχων ποτών και λαδιού, μικρή ποσότητα ποτών και λαδιού, σημαντικός αριθμός αυτοκόλλητων ετικετών, καθώς επίσης και πλήθος τιμολογίων μεγάλης αξίας, τα οποία αξιοποιούνταν από το κύκλωμα για τη διακίνηση των λαθρεμπορευμάτων.

Συνολικά κατασχέθηκαν: 6.894 τεμάχια αυτοκόλλητες ετικέτες διαφόρων ποτών που τις κολλούσαν στις φιάλες με σκοπό την παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού, 139 γεμάτα μπουκάλια λαθραίων οινοπνευματωδών ποτών, 35 λίτρα ούζου και 30 λίτρα διαφόρων λαδιών, 145 κενές φιάλες διαφόρων ειδών και χωρητικότητας, οι οποίες προφανώς προορίζονταν για επαναγέμιση, εξοπλισμός εμφιάλωσης και τυποποίησης αλκοολούχων ποτών και λαδιού και ένα φορτηγό.

Μεγάλο ποσό χάνει το δημόσιο

Επίσης, κατασχέθηκαν φορολογικά παραστατικά μεγάλης αξίας, τα οποία χρησιμοποιούνταν από το κύκλωμα για την τιμολόγηση και διακίνηση των λαθρεμπορευμάτων.

Τα δύο άτομα που συνελήφθησαν, συμμετείχαν με διακριτούς ρόλους στο συγκεκριμένο κύκλωμα λαθρεμπορίου αλκοολούχων ποτών και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία.

Το ποσό που υπολογίζεται από τους δασμούς και τους φόρους, εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστεί η συνολική ποσότητα των λαθραίων που διακινήθηκε από τους εμπλεκόμενους, καθώς επίσης και οι επιχειρήσεις στις οποίες διατέθηκαν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This