Απατεώνες κάνουν δήθεν «έρανο» για τους στρατιώτες που «παγώνουν» στον Έβρο

Must Read

Ήταν αναμενόμενο ότι θα εμφανίζονταν και επιτήδειοι με αφορμή τα όσα ακούγονται καθημερινά από τα ΜΜΕ σε σχέση με τα τεκταινόμενα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο. Ήδη κάποιοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την ευαισθησία των πολιτών και την επιθυμία τους να προσφέρουν βοήθεια στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας!

Τα τελευταία 24ωρα απατεώνες έκαναν την εμφάνισή τους σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, κυρίως έξω από εκκλησίες και ιδίως την ώρα που τελειώνει ο εσπερινός, με σκοπό να προσεγγίσουν ηλικιωμένους και να τους ζητήσουν χρήματα, προφασιζόμενοι ότι θέλουν να αγοράσουν ρούχα για τους στρατιώτες και τους αστυνομικούς στον Έβρο!

Η ευρηματικότητα των εν λόγω ατόμων δυστυχώς δεν έχει «στοπ» και το χειρότερο είναι ότι οι ηλικιωμένοι τούς πιστεύουν και νομίζουν πως δίνοντάς τους χρήματα βάζουν ένα μικρό λιθαράκι στο κύμα υποστήριξης του έργου των συνοριοφυλάκων στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Τα θύματα ενίοτε λένε «ναι» απευθείας, δίχως δεύτερη σκέψη. Ανοίγουν τα πορτοφόλια τους και δίνουν ό,τι χρηματικό ποσό κουβαλούν εκείνη την ώρα, ακόμη και εικοσάρικα ή και δεκάρικα, έπειτα από προτροπή των επιτηδείων που προσπαθούν να τους «χτυπήσουν» στο συναίσθημα.

Τους λένε ότι «τα παλικάρια στα σύνορα κρυώνουν και δεν έχουν, π.χ., πολλά ζευγάρια αλλαξιές», με αποτέλεσμα οι ηλικιωμένοι να θλίβονται και να σπεύδουν να κάνουν ό,τι μπορούν εκείνη τη στιγμή, δηλαδή να δώσουν χρήματα για να πάψει να υφίσταται η υποτιθέμενη αυτή κατάσταση.

Ήδη υπάρχουν οι πρώτες καταγγελίες και η Αστυνομία έχει αρχίσει έρευνα.

Δείτε επίσης: Στο «κόκκινο» η κατάσταση στον Έβρο με 4.600 απόπειρες παράνομης εισόδου το τελευταίο 24ωρο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This