Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Στην καρότσα φορτηγού και «κάτω από το χαλί» έκρυβαν 42.800 πακέτα λαθραία τσιγάρα

Σε «οικογενειακή επιχείρηση» είχαν μετατρέψει ένας πατέρας με τους δύο γιους του την πώληση λαθραίων πακέτων τσιγάρων και συσκευασιών καπνού, τα οποία μάλιστα μετέφεραν κρυμμένα μέσα σε… χαλιά, που φόρτωναν σε Ι.Χ. φορτηγό και τα προόριζαν για πώληση!

Το μυστικό τους αποκαλύφτηκε όταν οι άνδρες της Δίωξης Λαθρεμπορίου του Λιμενικού σταμάτησαν το φορτηγό του 41χρονου γιου στην έξοδο προς Χαλκίδα της Εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας και βρήκαν κρυμμένα μέσα στα χαλιά 42.800 πακέτα τσιγάρα και 30 κιλά καπνού σε 600 συσκευασίες των 50 γραμμαρίων, όλα χωρίς ταινίες του φόρου κατανάλωσης.

Ο 41χρονος συνελήφθη και ακολούθησε έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά στη διώροφη κατοικία της οικογένειας, στις Αχαρνές.

Εκεί συνελήφθη ο 66χρονος πατέρας του, ενώ ο 39χρονος αδελφός του αναζητείται, καθώς κατασχέθηκαν άλλα 760 λαθραία πακέτα τσιγάρα και 5,5 κιλά καπνού σε 110 συσκευασίες των 50 γραμμαρίων, αλλά και 826 γραμμάρια χύμα καπνού, οκτώ γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μία καραμπίνα, τετράδια με χειρόγραφες σημειώσεις για τις πωλήσεις και 27.580 ευρώ!

Μάλιστα στη διώροφη κατοικία εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ένα καταγραφικό μηχάνημα, ένα τάμπλετ, ένα λάπτοπ και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους υπολογισμούς του τελωνείου Χαλκίδας οι διαφυγόντες δασμοί για τα λαθραία προϊόντα που κατασχέθηκαν ξεπερνούν το ποσό των 193.000 ευρώ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ