Χειροπέδες μετά από 31 χρόνια σε 69χρονο στην Αμφιλοχία για την δολοφονία 25χρονης ομογενούς

Must Read

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται η έκδοση στη Γερμανία του 69χρονου, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε εδώ και 31 ολόκληρα χρόνια ένταλμα σύλληψης από τις γερμανικές Αρχές, για την ανθρωποκτονία με θύμα την 25χρονη Γαρυφαλλιά Ζ.!

Ο Σπύρος Κ. κατηγορείται ότι το 1989 σκότωσε την Ελληνογερμανίδα από τη Βρυσέλλα Θεσπρωτίας, σε έναν χώρο στάθμευσης στο Πλέτενμπεργκ Γερμανίας. Έχοντας διαφύγει τη σύλληψη, είχε έρθει στην Ελλάδα και ζούσε τα τελευταία χρόνια στην Αμφιλοχία, δίχως να έχει δώσει δικαιώματα στην τοπική κοινωνία, ώσπου ένας πόνος που ένιωσε στο στήθος στις 29 Απριλίου τον έφερε αντιμέτωπο με τις Αρχές.

Ο φάκελος της υπόθεσης βρισκόταν στο συρτάρι της εισαγγελικής Αρχής στο Χάγκεν, ωστόσο, τα αρχεία έχουν πλέον ανοίξει στα γραφεία των ερευνητών, όπως ανέφερε ο γερμανικός Τύπος, με το ρεπορτάζ του come-on.de: «Περιμένουμε την ανακοίνωση έκδοσης από την Ελλάδα και ξεκινάμε τη διαδικασία» δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας δρ Γκέρχαρντ Πάουλι.

Διέφυγε με Mercedes

Μάλιστα, Γερμανοί δημοσιογράφοι μίλησαν με τον αδελφό της άτυχης 25χρονης, Γρηγόρη Αλεξίου: «Το όλο πράγμα ήταν πολύ τραυματικό εκείνη την εποχή» είπε ο άντρας, τον οποίον τη μοιραία μέρα είχε ενημερώσει σοκαρισμένη η φίλη της αδελφής του, που συνόδευε την 25χρονη όταν έχασε τη ζωή της από τους πυροβολισμούς.

«Ειδοποιήσαμε αμέσως την Αστυνομία και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και οδήγησα την Αστυνομία στο σημείο του εγκλήματος» του είχε πει.

Ο 69χρονος δράστης της δολοφονίας, που τότε ήταν 38 ετών, φέρεται ότι διέφυγε από τον τόπο τού εγκλήματος στις 6 Απριλίου 1989 με ένα κόκκινο αυτοκίνητο μάρκας Mercedes, πέρασε από το Μπάρι της Ιταλίας, για να καταλήξει στην Αμφιλοχία, όπου τελικά συνελήφθη. Εκεί έζησε ανενόχλητος για τρεις δεκαετίες, ισχυριζόμενος στους ντόπιους ότι τα προηγούμενα χρόνια ήταν μετανάστης στην Αυστραλία.

Μετά τη δολοφονία, ο σύζυγος και οι δύο κόρες της άτυχης Γαρυφαλλιάς είχαν μετακομίσει στην Ελλάδα, αλλά σήμερα ο σύζυγος ζει στη Στουτγάρδη, όπως και η μεγαλύτερη κόρη του, ενώ η μικρότερη έκανε δική της οικογένεια στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This