25-5-2020

Πλωτά συνεργεία του ΕΟΔΥ στα νησιά από τις 25 Μαΐου για να κάνουν διαγνωστικά τεστ!

Με πλωτά συνεργεία αρχίζει ο ΕΟΔΥ τα τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού στα νησιά του Αιγαίου. Ο οργανισμός λόγω της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας της Ελλάδας έκανε συμφωνία συνεργασίας με τη Σύμπλευση ΑΜΚΕ ώστε να πραγματοποιηθούν τεστ σε μικρά και απομονωμένα νησιά του Αιγαίου.

Η «Σύμπλευση» θα μεταφέρει με τα φουσκωτά και τα πληρώματά της τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ από την Αττική σε κάθε νησί που θα αποφασιστεί για τη διενέργεια τεστ που ανιχνεύει τον ιό. Οι διαγνωστικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από κοινού με τους γιατρούς και τους εθελοντές της Σύμπλευσης, πάντα με βάση το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Ολοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που θα μεταβούν στα νησιά θα εξεταστούν πρώτα για SARS CoV-2. Στη συνέχεια η Σύμπλευση θα μεταφέρει τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην Αττική και τα βιολογικά δείγματα που συλλέχθηκαν στα συνεργαζόμενα εργαστήρια.

Η πρώτη δράση της συμφωνίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Μαΐου. Οι πλωτές ομάδες του ΕΟΔΥ θα επισκεφτούν τη Μήλο, την Κίμωλο, τη Φολέγανδρο και τη Σίκινο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατεβάστε το app του newsbreak

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

newsbreak.gr

FREE
VIEW