Τρίτη 15/6/2021

Και τώρα «τρέχουν» (και δεν φτάνουν) για να ξεκινήσουν τον… Κοινωνικό Τουρισμό, εγκαίρως!

Αφού προηγουμένως έδειχναν ότι είχαν εστιάσει την προσοχή τους σε… άλλα ζητήματα (όπως στην τηλεκατάρτιση-φιάσκο!), τώρα οι συναρμόδιοι υπουργοί μοιάζουν να τρέχουν -και να μην φτάνουν- για να πράξουν το αυτονόητο εδώ και τρεις μήνες: να ενισχύσουν και να ενεργοποιήσουν άμεσα τον Κοινωνικό Τουρισμό!

Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή, διαδραμάτισε η «κυριακάτικη δημοκρατία» με το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο στις 10 Μαΐου, που αποκάλυψε ότι ο Γ. Βρούτσης, αντί ενίσχυσης, είχε μειώσει κατά 5,1% τη δαπάνη και κατά 26.000 τους δικαιούχους στο νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΠΕΚΑ (για τους δικαιούχους του τ. ΟΓΑ), που θα ξεκινούσε το… φθινόπωρο!

Είναι ενδεικτικό ότι, μόλις τρεις ημέρες μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας, και αφού από τον ΟΠΕΚΑ στις 28 Απριλίου είχε γίνει γνωστό ότι το περσινό πρόγραμμα θα παρατεινόταν μέχρι την έναρξη του νέου (αναμενόταν να αρχίσει μετά το καλοκαίρι!), η διοίκησή του, με νεότερη ανακοίνωση (13 Μαΐου) αποφάνθηκε ότι θα παραταθεί «η διάρκεια των προγραμμάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας 2019 έως και την 30ή Ιουνίου 2020».

Από την εξέλιξη αυτή και, σε συνδυασμό με τις προχθεσινές τοποθετήσεις των αρμόδιων υπουργών Εργασίας και Τουρισμού Γ. Βρούτση και Χ. Θεοχάρη, φαίνεται ότι οι αρμόδιοι αποφάσισαν να πράξουν το αυτονόητο, δηλαδή να προσπαθήσουν τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ και του ΟΠΕΚΑ να «τρέξουν» μέσα στο καλοκαίρι και όχι «κατόπιν εορτής».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ