Πως έπεσε (από χαράδρα) στα χέρια της αστυνομίας το «τέρας του Κάβου» (video)

Must Read

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται «το τέρας του Κάβου», που εντοπίστηκε χθες πάνω από την παραλία του Αγίου Γόρδη, σε δύσβατη περιοχή του Παλαιοχωρίου Λευκίμμης, της Νότιας Κέρκυρας. Ο Δημήτρης Ασπιώτης νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, έχοντας πολλαπλά τραύματα, μετά από πτώση σε χαράδρα περίπου 200 μέτρων.

Ο «δράκος της Κέρκυρας» καταζητείτο εδώ και δυο περίπου βδομάδες, μετά από καταγγελίας για βιασμό μιας 34χρονης Αλβανίδας.  Έφτιαξε μια μικρή ξύλινη καλύβα δίπλα στην παραλία και προσποιούνταν τον ερημίτη. Ομως, χθες στην παραλία βρέθηκε και αρκετός κόσμος για να κάνει το μπάνιο του. Ο Ασπιώτης, βγήκε από το… καβούκι του για αναζήτηση τροφής και κάποιος από τους λουόμενους τον αναγνώρισε.

Ειδοποίησε την αστυνομία που τον εντόπισε σε δύσβατη περιοχή στον Άγιο Γόρδιο Λευκίμμης. Όταν ο 47χρονος αντιλήφθηκε πως τον βρήκαν προσπάθησε να ξεφύγει και έπεσε στη χαράδρα. Για τον απεγκλωβισμό του χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής.

«Πλησιάσαμε στο σημείο μέσω θαλάσσης και μετά ανεβήκαμε στο λόφο. Η περιοχή ήταν πολύ δύσβατη και χρειάστηκαν περισσότερο από δυόμιση ώρες για να καταφέρουμε να διασώσουμε τον 47χρονο», δήλωσε στο ΑΠΕ ο Διοικητής Πυροσβεστικής νομού Κέρκυρας, Νίκος Κολοβός. Ο φερόμενος δράστης κατά τη διάρκεια του απεγκλωβισμού και της συλλήψεώς του είχε πλήρως τις αισθήσεις του, ενώ φέρεται να χτύπησε σοβαρά στα άκρα και τη μέση του.

Το ασθενοφόρο συνόδεψε ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ γιγάντια ήταν η αστυνομική επιχείρηση που είχε στηθεί σε όλη τη διάρκεια των 14 ημερών, που χρειάστηκαν για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Κοντά στο σημείο που έπεσε οι αστυνομικοί βρήκαν εξοπλισμό που παράγει ρεύμα και χρησιμοποιούσε για να φορτίζει το κινητό του τηλέφωνο.

Μια 34χρονη Αλβανίδας πριν απο 15 περίπου μέρες είχε καταγγείλει πως ο φερόμενος ως δράστης την απήγαγε και την βίασε. Έτσι, ξεκίνησε το ανθρωποκυνηγητό για έναν άνθρωπο που έχει ιστορικό βιασμών και του έχει αποδοθεί ο τίτλος του «τέρατος του Κάβου».  

Ο Δημήτρης Ασπιώτης είχε κατηγορηθεί και για βιασμούς Βρετανίδων πριν από δέκα χρόνια.  Τα βρετανικά media τον χαρακτήρισαν ως «δράκο του Κάβου» λόγω της περιοχής στην οποία είχε κάνει τους βιασμούς. Μάλιστα, ήταν οργισμένα με την αποφυλάκισή του, έξι χρόνια μετά μετά την καταδίκη του.

Το 2010 επιτέθηκε σε τουλάχιστον έξι γυναίκες τις οποίες είχε παρασύρει υπό την απειλή μαχαιριού σε δάσος όπου τις βίασε, ενώ και το 2007 είχε συλληφθεί και καταδικαστεί για βιασμούς τριών γυναικών που είχε διαπράξει από το 1997 μέχρι το 2005. Μπήκε στη φυλακή το 2012 και αποφυλακίστηκε το 2018 με το νόμο Παρασκευόπουλου.

Δείτε βίντεο από τη μεταφόρά του «δράκου του Κάβου» στο νοσοκομείο:

Οι δηλώσεις του διοικητή της Πυρσοβεστικής υπηρεσίας Κέρκυρας μετά τον απεγκλωβισμό το 47χρονου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This