Αποκάλυψη από εξόριστο Τούρκο δημοσιογράφο: «Οργιάζουν οι κατάσκοποι στην Ελλάδα»!

Must Read

Χορό Τούρκων κατασκόπων εντός της ελληνικής επικράτειας αποκαλύπτει η ιστοσελίδα Nordic Monitor του πρώην διευθυντή της εφημερίδας «Ζαμάν» Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, ο οποίος έχει καταφύγει στη Σουηδία, διωκόμενος από τον Ερντογάν. Ο ακτιβιστής δημοσιογράφος εμπλέκει όχι μόνο τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες αλλά και την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Nordic Monitor, η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε παιδική χαρά τόσο για την MIT όσο και για Τούρκους κατασκόπους μεταμφιεσμένους σε… διπλωμάτες. Αυτό προκύπτει από τη δημοσίευση μιας σειράς εγγράφων που δείχνουν ότι στη χώρα μας λειτουργούν εκτεταμένα δίκτυα Τούρκων που δρουν για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα του Ταγίπ Ερντογάν και του καθεστώτος του και μάλιστα κάτω από τη μύτη μας!

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, στην Αθήνα αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα υπάρχει ένα κατασκοπικό δίκτυο, το οποίο μαζεύει στοιχεία για Τούρκους αντικαθεστωτικούς που έχουν καταφύγει στη χώρα μας, αλλά με αυτήν την αφορμή «βλέπει» και «ακούει» τα πάντα!

Στο άρθρο γίνεται μάλιστα λόγος για επέκταση των παρακολουθήσεων, της παράνομης συγκέντρωσης πληροφοριών και της «επιτήρησης» δραστηριοτήτων στην Αθήνα τόσο από την ΜΙΤ όσο και από την τουρκική πρεσβεία σε «μαζική κλίμακα» που παραβιάζει την εθνική κυριαρχία αλλά και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας. Κάτι που υποδεικνύει ότι αυτού του είδους τα δίκτυα υπάρχουν εδώ και αρκετά χρόνια και τον τελευταίο καιρό έχουν εντείνει τη δράση τους.

Σε ένα από τα απόρρητα έγγραφα που δημοσιεύει η ιστοσελίδα -των οποίων η αυθεντικότητα δεν έχει ακόμη αμφισβητηθεί- με ημερομηνία έκδοσης τη 13η Φεβρουαρίου, η ΜΙΤ παρέδωσε σε άλλες τουρκικές Αρχές 39 σελίδες πληροφοριών. Πρόκειται για μια αναφορά που ταυτοποιούσε εκατοντάδες Τούρκους που πέρασαν στην Ελλάδα προκειμένου να γλιτώσουν από τις εκδικητικές κινήσεις Ερντογάν κατά των πολιτικών του αντιπάλων.

Στο ντοκουμέντο -σύμφωνα με το Nordic Monitor- αποκαλύπτεται η ύπαρξη εγγράφων σε μια «ψηφιακή κρύπτη» στους εσωτερικούς servers της τουρκικής αστυνομίας, που καταρτίζονται από την MIT στη χώρα μας και αποστέλλονται προς χρήση από τις τουρκικές Αρχές.

Δεν είναι όμως μόνον η ΜΙΤ που λειτουργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο. Σε άλλο σχετικό έγγραφο, που επίσης χαρακτηρίζεται απόρρητο, με ημερομηνία 10 Οκτωβρίου 2019, Τούρκος αξιωματούχος σημειώνει ότι το γραφείο του είχε λάβει πληροφορίες από την «υπηρεσία» με τον λατινικό αριθμό V. Ο συγκεκριμένος αριθμός είναι κωδικός για το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και προφανώς η συγκεκριμένη αναφορά εστάλη από την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα.

Η επιβεβαίωση για τον κώδικα V προκύπτει και από άλλο στοιχείο: Στο παρελθόν άλλο απόρρητο έγγραφο που προερχόταν από το υπουργείο Εξωτερικών και συγκεκριμένα από την τουρκική πρεσβεία στη Γεωργία είχε τον ίδιο κωδικό. Από αυτό αποκαλύφθηκε ότι Τούρκοι αξιωματούχοι των τουρκικών πρεσβειών με συγκεκριμένα καθήκοντα είχαν λάβει συγκεκριμένες οδηγίες από το καθεστώς Ερντογάν για να διεξάγουν κατασκοπευτικές επιχειρήσεις στη Γεωργία και άλλες χώρες.

Η τετρασέλιδη αναφορά της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα περιλαμβάνει τα ονόματα 69 Τούρκων -συμπεριλαμβανομένων συζύγων και παιδιών- που ζουν στην Ελλάδα και έχει επίσης πληροφορίες για ποινικές διαδικασίες εναντίον τους στην Τουρκία.

Στην εικόνα του δικτύου κατασκοπίας μπαίνουν διπλωμάτες και προξενικοί υπάλληλοι, οι οποίοι λειτουργούν στη χώρα μας ως «μυστικοί πράκτορες» προκειμένου, όπως αναφέρει το Nordic Monitor, να «κατασκοπεύουν και να μαζεύουν πληροφορίες στην περιοχή της χώρας που τους φιλοξενεί σε παραβίαση των σχετικών συνθηκών της Γενεύης», καθώς σύμφωνα με αυτές οι διπλωμάτες για να απολαμβάνουν τα προνόμια και την ασυλία τους πρέπει να αποφεύγουν την εμπλοκή σε εσωτερικές υποθέσεις τους.

Στοχοποίηση αντικαθεστωτικών και μετανάστες «δούρειος ίππος»

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα μπορεί να είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου. Η εν λόγω ιστοσελίδα δημοσιεύει μόνο τα απόρρητα έγγραφα που σχεδόν «αναγκαστικά» φανερώθηκαν από τις «αρμόδιες υπηρεσίες» στις αστυνομικές Αρχές περιοχών της Τουρκίας προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε δίκες. Τα τουρκικά δικαστήρια δεν έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν στοιχεία και αναφορές που προέρχονται από υπηρεσίες όπως η ΜΙΤ ή το υπουργείο Εξωτερικών. Άρα τα έγγραφα διέρρευσαν σκόπιμα για να «νομιμοποιηθούν» και να χρησιμοποιηθούν για την καταδίκη εχθρών του Ερντογάν! Κάπως έτσι τα εντόπισαν «φίλοι» του κινήματος του Γκιουλέν και τα προώθησαν στον αγωνιστή πρώην διευθυντή της «Ζαμάν».

Το ίδιο δίκτυο κατασκόπων τόσο της MIT όσο και του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών δρα σε πολλά ακόμη επίπεδα που αφορούν κάθε είδους συλλογή πληροφοριών. Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά. Το πραγματικό σοκ όμως βρίσκεται στον τρόπο με τον οποίο «κλείνει» το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

«Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, που ήδη έκαναν επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών χρησιμοποιώντας “πληροφοριοδότες” από τις “μουσουλμανικές ομάδες” στην Ελλάδα, έχουν εντατικοποιήσει αυτές τις επιχειρήσεις τους στο γειτονικό μέλος του ΝΑΤΟ». Η χρήση του πληθυντικού για τον όρο «μουσουλμανικές ομάδες» κάνει σαφές ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί, εκτός των άλλων, και μουσουλμάνους μετανάστες που έχουν εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Γιατί δεν αναφέρεται στη «μουσουλμανική μειονότητα» της Ελλάδας, αλλά σε διαφορετικές ομάδες μουσουλμάνων. Επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας όχι μόνο τα δημοσιεύματα της «δημοκρατίας» για τον ρόλο τουρκικών μυστικών υπηρεσιών σε «εξεγέρσεις» μεταναστών, αλλά και τους κινδύνους από τη «χαλαρή» αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού.

Δείτε επίσης: Μια 82χρονη το 172ο θύμα του κορωνοϊού

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This