2-7-2020

Κάνουν σεμινάρια σε αστυνομικούς για τα δικαιώματα των… ρομά, αλλά για σεμινάρια αυτοπροστασίας ούτε λόγος

Αρνητικά σχόλια προκάλεσε στους αστυνομικούς η απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ να στείλει αστυνομικούς των ΔΙΑΣ, ΔΡΑΣΗ (Δ) και ΟΠΚΕ σε τριήμερη εκπαίδευση για τα δικαιώματα ΡΟΜΑ, ομοφυλοφίλων, καταληψιών, οπαδών ομάδων κλπ.

Όπως σχολίασαν στο newsbreak.gr στελέχη των Υπηρεσιών αυτών, αφενός με αυτό τον τρόπο τους φωτογραφίζει ως υπόπτους και τους στοχοποιεί, ενώ εξέφρασαν απορία για το γεγονός ότι ενώ όλες οι υπόλοιπες εκπαιδεύσεις (αυτοάμυνα, αυτοπροστασία, βολές κλπ) έχουν ακυρωθεί με πρόσχημα τον covid19, η συγκεκριμένη αποφασίζεται και πραγματοποιείται εκτάκτως και μάλιστα με διάρκεια 6μηνου.

Φυσικά κανείς δεν ενδιαφέρεται για το προσωπικό των Υπηρεσιών το οποίο για ένα τρίμηνο δεν μπόρεσε να λάβει ούτε μια άδεια καθώς είχαν ανασταλεί με απόφαση του Μ. Χρυσοχοΐδη και τώρα που ήρθε η ώρα να λάβουν τις δικαιούμενες άδειες, οι αιτήσεις τους απορρίπτονται καθώς «δεν βγαίνουν τα μέτρα».

Άραγε πως θα λάβουν καλοκαιρινή άδεια οι υπηρετούντες στις ΔΙΑΣ, Δ, ΟΠΚΕ όταν απαιτούνται κάθε 3 μέρες 20 άτομα να συμμετέχουν σε κάτι που στην καλύτερη περίπτωση δεν χαρακτηρίζεται επείγον;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ