8-7-2020

Ξεκίνησαν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για κορωνοϊό στα νησιά του Αιγαίου

Οι πρώτοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για κορωνοϊό ξεκίνησαν χθες και συνεχίζονται σήμερα σε τέσσερα νησιά, από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τα πλωτά σκάφη της αστικής, μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Σύμπλευση».

Οι Πλωτές Ομάδες του ΕΟΔΥ επισκέφτηκαν χθες τη Μήλο και την Κίμωλο, ενώ σήμερα έχουν προγραμματίσει να πάνε στη Φολέγανδρο και την Σίκινο. «Οι εξετάσεις θα γίνονται με βάση το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ από κοινού με τους γιατρούς και τους εθελοντές της “Σύμπλευσης”, η οποία θα διαθέτει τα φουσκωτά και τα πληρώματά της για τη μεταφορά των κλιμακίων και των δειγμάτων», ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Η «Σύμπλευση» με τα φουσκωτά και τα πληρώματά της θα μεταφέρει τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ από την Αττική σε κάθε νησί που θα αποφασιστεί, για τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ για την ανίχνευση του ιού SARS-CoV-2. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από κοινού με τους γιατρούς και τους εθελοντές της εταιρείας και πάντα με βάση το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Στη συνέχεια, η «Σύμπλευση» θα μεταφέρει στα συνεργαζόμενα εργαστήρια στην Αττική τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και τα βιολογικά δείγματα που συλλέχθηκαν και συσκευάστηκαν κατάλληλα. Επιπλέον, όποτε χρειάζεται, θα πραγματοποιείται μεταφορά δειγμάτων από τεστ για COVID-19 από τα νησιά του Αιγαίου στην Αττική από τις ομάδες της «Σύμπλευσης».

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ