13-7-2020

Από τα Άγραφα! Πέθανε από εγκεφαλικό, καθώς χρειάστηκε 5 ώρες για να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο Καρπενήσι

Ένας άνδρας έπαθε εγκεφαλικό στα Άγραφα και έχασε τελικά τη ζωή του, καθώς για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο μεσολάβησαν πέντε ώρες. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας παρουσιάζει μεγάλες δυσλειτουργίες, κυρίως στην επαρχία… Ο άτυχος άνδρας ήταν ηλικίας 65 ετών και παρότι ειδοποιήθηκε άμεσα το 166 άργησε να φτάσει στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει το dytikievritania.blogspot.com το Κ.Υ Φραγκίστας διαθέτει ασθενοφόρο, ωστόσο οι τρεις ενεργοί οδηγοί δεν είναι εφικτό να καλύψουν όλες τις βάρδιες. Όταν λοιπόν δεν είναι διαθέσιμο ασθενοφόρο από τη Φραγκίστα να μετακινηθεί, το 166 δίνει εντολή στο ΕΚΑΒ Καρπενησίου προκειμένου ασθενοφόρο από το Καρπενήσι να μετακινηθεί στο συμβάν.

Στη προκειμένη περίπτωση το ασθενοφόρο έφυγε από το Καρπενήσι με προορισμό το Ραπτόπουλο το οποίο ωστόσο  μέχρι να πάει και να έρθει -για την σωστή παραλαβή του ασθενούς- χρειάστηκε 5 ώρες με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Αυτό το οποίο χρόνια φωνάζουν οι κάτοικοι της περιοχής είναι πως θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας τομέας του ΕΚΑΒ στην Δυτική Ευρυτανία ώστε να αποφευχθεί η απώλεια ανθρώπινων ζωών λόγω χρονοκαθυστέρησης στις διακομιδές.

Ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ανέφερε :
«Καλό ταξίδι φίλε…
Δυστυχώς τα προβλήματα διακομιδής των ασθενών στην περιοχή μας είναι συνεχιζόμενα και δυσεπίλυτα αν και ζητήσαμε πολλές φορές βοήθεια από το κράτος, βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο με έλλειψη βασικών υποδομών υγείας τα οποία μεγεθύνουν το φόβο και την ανασφάλεια του κόσμου. Χτες βράδυ χάσαμε απρόοπτα ένα  οικογενειάρχη και φίλο, τον Δασοπυροσβέστη από το Λιθοχώρι Γιώργο Κατσιάδα. Το ασθενοφόρο που κλήθηκε να μεταβεί στο Ραπτόπουλο, παρότι έφυγε έγκαιρα, έκανε περίπου πέντε ώρες μέχρι να τον παραλάβει και να τον πάει στο Νοσοκομείο  Καρπενησίου. Πολύ περισσότερο χρόνο, από Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Η πλειοψηφία των κατοίκων της ορεινής περιοχής μας ανήκει στις ευπαθείς ομάδες και με δεδομένη και την ηλικιακή σύνθεση του πληθυσμού πρέπει να εξευρεθούν λύσεις ΧΤΕΣ.

Δυστυχώς δεν υπάρχει οργανωμένη και έγκαιρη αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και έτσι θέτεται σε κίνδυνο η ζωή των κατοίκων και οι επιπτώσεις είναι αυτονόητες.
Η υγεία είναι ένα αγαθό που οφείλει να είναι προσβάσιμο σε όλους ανεξάρτητα με το που βρίσκονται. Γι αυτό το λόγο θέλουμε οποιοσδήποτε έχει αυτή την αίσθηση να μας βοηθήσει. Σ αυτό το μείζον ζήτημα δε χωράει ούτε πολιτική, ούτε ανταγωνισμός,ούτε αψιμαχίες».

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ