5-7-2020

Επεισόδια στη Μαλακάσα μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων που δεν θέλουν τη δομή – Τραυματίες και προσαγωγές (video)

Σοβαρά επεισόδια έγιναν το μεσημέρι στη Μαλακάσα, μεταξύ κατοίκων της περιοχής που διαμαρτύρονταν για τη δομή στην περιοχή και αστυνομικών.

Συγκεκριμένα, μια ομάδα κατοίκων της Μαλακάσας βρέθηκε στον παράδρομο της εθνικής οδού και προσπάθησε να κινηθεί προς την δομή φιλοξενίας. Όμως, ισχυρή αστυνομική δύναμη προσπάθησε να τους εμποδίσει και σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ κάποιοι από τους διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τις δυνάμεις των αρχών.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της έντασης τραυματίστηκαν ελαφρά έξι αστυνομικοί, ενώ οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ έκαναν χρήση χημικών για να διαλύσουν το πλήθος και προχώρησαν σε πέντε προσαγωγές.

Ελληνική Λύση: «Βάναυση επίθεση κατά τον Πολιτών»

«Βάναυση επίθεση κατά των Ελλήνων πολιτών στη Μαλακάσα», καταγγέλλει η Ελληνική Λύση και «προειδοποιεί άπαντες πως ο ρατσισμός κατά των Ελλήνων αποτελεί εγκληματική συμπεριφορά!», σε ανακοίνωσή της για τα επεισόδια αποκλεισμού από κατοίκους της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας διαμαρτυρόμενοι για τη δομή προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή.

«Όταν παράνομοι μετανάστες κλείνουν δρόμους και σιδηροδρομικές γραμμές, δεν υπάρχει ούτε μία αντίδραση! Όταν νόμιμοι Έλληνες πολίτες ασκούν το δικαίωμά τους για δημοκρατική διαμαρτυρία, δέρνονται ανηλεώς! Όταν το κράτος επιβραβεύει την ανομία και πατάσσει τη νομιμότητα η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη» σημειώνει επίσης η Ελληνική Λύση.

Μαλακάσα: Ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ σε κατοίκους που διαμαρτύρονταν για τη δομή φιλοξενίας μεταναστών

➡ Μαλακάσα: Ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ σε κατοίκους που διαμαρτύρονταν για τη δομή φιλοξενίας μεταναστών

Gepostet von Εφημερίδα Πολίτης am Sonntag, 31. Mai 2020

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ