8-7-2020

Ξανά σε «κοράκια» τα «κόκκινα» δάνεια!

Νέο ξεπούλημα “κόκκινων” δανείων ετοιμάζουν δύο ελληνικές τράπεζες.

Eurobank και η Alpha Bank είναι έτοιμες να ξεπουλήσουν “κόκκινα” δάνεια στα αιμοβόρα funds, καθώς έχει ξεκινήσει το “ξεπάγωμα” των τιτλοποιήσεων.

Τις επόμενες ημέρες ξεκινά η διαπραγμάτευση της Alpha Bank με τους επενδυτές για τη συναλλαγή «Galaxy», την τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων, που θα ενταχθεί στον «Ηρακλή».

Από 12δισ. που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός του ύψους της τιτλοποίησης, θα μειωθεί σε 7,5-10δισ. παραμένοντας ωστόσο, από τις μεγαλύτερες τιτλοποιήσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο τελευταίο τρίμηνο το 2020 αναμένεται να ολοκληρωθεί η συναλλαγή, για την οποία είναι ζωηρό το ενδιαφέρον των επενδυτών με τους οποίους έχει έρθει σε επαφή η διοίκηση. Τότε περίπου θα ολοκληρωθεί στην Alpha Bank και ο εταιρικός μετασχηματισμός, ο οποίος περιλαμβάνει τη μετατροπή της εισηγμένης εταιρίας σε εταιρία συμμετοχών, απόσχιση και εισφορά του συνόλου σχεδόν των βασικών τραπεζικών δραστηριοτήτων σε μια νέα τραπεζική θυγατρική.

Με την ονομασία “Cairo” και δάνεια 7,5δισ. ευρώ μπαίνει στο παιχνίδι και η Eurobank. Τις προηγούμενες ημέρες οι τιτλοποιήσεις «Cairo I» και «Cairo II» έλαβαν το πράσινο φως από το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ενταχθούν στον «Ηρακλή».

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ