Καταγγελία των Νοσοκομειακών γιατρών: Δεν λειτουργεί με ασφάλεια η ΜΕΘ στο «Αττικόν»

Must Read

Το ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο «Αττικόν», καταγγέλλει το προεδρείο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ ζητά η λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος ΜΕΘ να πραγματοποιείται από εξειδικευμένους εντατικολόγους και όχι από αναισθησιολόγους, καθώς, σύμφωνα με τους γιατρούς, η ΜΕΘ καρδιο-θωρακο- αγγειοχειρουργικών ασθενών λειτουργεί χωρίς να πληρούνται οι απαραίτητες από την κείμενη νομοθεσία προϋποθέσεις.

Η ΕΙΝΑΠ στηρίζει το σχετικό αίτημα των αναισθησιολόγων της Β’ Πανεπιστημιακής Αναισθησιολογικής Κλινικής, ώστε να εξασφαλιστεί η ορθή λειτουργία της. Η συγκεκριμένη μονάδα με την παράτυπη ονομασία Καρδιο- Θωρακο-Αγγειοχειρουργική Μονάδα Μετα-Αναισθητικής Φροντίδας (Κ/Θ/Α-ΜΜΑΦ) ανήκει στην αναισθησιολογική κλινική του νοσοκομείου και πραγματοποιεί έργο ΜΕΘ.

Σε αυτήν νοσηλεύονται βαρέως πάσχοντες ασθενείς, διασωληνωμένοι συχνά για πολλές ημέρες, οι οποίοι πολλές φορές εμφανίζουν ανεπάρκεια πολλαπλών οργάνων και χρήζουν πολλαπλής υποστήριξης, προκειμένου να μην καταλήξουν.

«Η λειτουργία της μονάδας αυτής από αναισθησιολόγους και όχι από εξειδικευμένους ενταντικολόγους δεν πληροί τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία προϋποθέσεις (Απόφαση ΚΕΣΥ: αριθμός απόφασης 2 της 256 ολομέλειας 24/6/2016 ελάχιστες προϋποθέσεις λειτουργίας μονάδων εντατικής θεραπείας)», όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ.

Κανόνες ορθής και ασφαλούς νοσηλείας

Σύμφωνα με το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ, είναι απαραίτητο από τη νομοθεσία και επιβάλλεται από τους κανόνες ορθής και ασφαλούς νοσηλείας των παραπάνω ασθενών, η λειτουργία της συγκεκριμένου τμήματος ΜΕΘ να πραγματοποιείται από εξειδικευμένους εντατικολόγους και όχι από αναισθησιολόγους που έχουν προσληφθεί από το ελληνικό κράτος για να παρέχουν υπηρεσίες αναισθησιολογίας και δεν είναι ασφαλές να παρέχουν υπηρεσίες εντατικής θεραπείας.

Η ΕΙΝΑΠ ζητεί από τη διοίκηση του Νοσοκομείου «Αττικόν», τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, αλλά και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, να λάβει άμεσα μέτρα για τη λειτουργία του τμήματος αυτού με τον τρόπο που προβλέπεται από τη νομοθεσία, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής νοσηλεία των ασθενών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This