16-7-2020

Αγωνιούν τα νησιά για την επανεκκίνηση του τουρισμού – «Αγκάθι» οι πτήσεις τσάρτερ

Μπορεί στις 15 Ιουνίου η Ελλάδα να ανοίγει την αεροπορική σύνδεση με 29 χώρες, η απελευθέρωση, όμως, θα αφορά αρχικά μόνο τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί τουριστικοί προορισμοί, οι οποίοι βασίζονται σε απευθείας ναυλωμένες πτήσεις (τσάρτερ), πρακτικά θα μείνουν ανενεργοί ολόκληρο τον Ιούνιο.

Μέχρι τις 30 Ιουνίου οι τουρίστες από το εξωτερικό δεν θα μπορούν να μεταβούν με απευθείας πτήσεις στα νησιά των Κυκλάδων, στην Κρήτη και στα νησιά του Ιονίου, παρά θα πρέπει να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» της Αθήνας ή στο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και να μετεπιβιβαστούν σε πτήση ανταπόκρισης της Aegean και των υπόλοιπων εταιριών που εκτελούν πτήσεις εσωτερικού. Αυτό ανακοίνωσε και το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, στις ταξιδιωτικές οδηγίες που εξέδωσε χθες, σημειώνοντας ότι από τις 15 Ιουνίου επιτρέπονται τα ταξίδια σε Ελλάδα μόνο προς τα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί έναν ακόμα προβληματισμό στους επιχειρηματίες της νησιωτικής χώρας, οι οποίοι θα πρέπει να περιμένουν τον Ιούλιο για να δουν να αυξάνονται οι ροές των επισκεπτών από το εξωτερικό.

Μετά τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται λόγω κορονοϊού, η Aegean ανακοίνωσε χθες ότι αναμορφώνει εκ νέου το πρόγραμμά της για το τρίμηνο Ιουνίου – Αυγούστου. Ειδικότερα, από 15 Ιουνίου αυξάνονται σταδιακά τόσο η συχνότητα των πτήσεων εσωτερικού από και προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας όσο και οι προορισμοί, αλλά και η συχνότητα πτήσεων εξωτερικού από και προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Επιπρόσθετα, μετά τις 15/06 θα οριστεί η δραστηριότητα απευθείας πτήσεων εξωτερικού από τις βάσεις της εταιρίας σε Ηράκλειο, Ρόδο  και Χανιά, με αφετηρία τον Ιούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ