Θεσσαλονίκη: Επικίνδυνο ερείπιο το 4ο Δημοτικό σχολείο Πεύκων, αλλά οι υπεύθυνοι αδιαφορούν!

Must Read

Σε άθλια κατάσταση παρουσιάζεται το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων, σύμφωνα με καταγγελίες της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία μιλάει για «άθλια κατάσταση, που δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προδιαγραφές ενός ασφαλούς σχολικού κτιρίου…»

Από τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα φαίνεται πράγματι η διάβρωση των εγκαταστάσεων του αύλειου χώρου του σχολείου και επισημαίνεται ότι «χρόνια τώρα γονείς και εκπαιδευτικοί ζητούν να κατασκευαστούν νέα, σύγχρονα και ασφαλή σχολεία στην περιοχή».

Καταγγέλλουν μάλιστα ότι η διοίκηση του Δήμου Νεάπολης – Συκεών επιτρέπει να χρησιμοποιείται ως σχολείο ένα κτίριο που κατασκευάστηκε τον 19ο αιώνα (για κελιά καλογραιών), το οποίο, παρά τις όποιες παρεμβάσεις έχουν γίνει κατά καιρούς, δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προδιαγραφές ενός ασφαλούς σχολικού κτιρίου, ειδικά για μικρούς μαθητές!

Εκτός από την παλαιότητα του κτιρίου, τις μικρές αίθουσες και τον περιορισμένο αύλειο χώρο, η σκάλα που οδηγεί στον επάνω όροφο είναι επικίνδυνη να πέσει από στιγμή σε στιγμή, λόγω της πλήρους οξείδωσης των μεταλλικών δοκαριών που τη στηρίζουν, με ορατό τον κίνδυνο ενός σοβαρού ατυχήματος με θύματα τους μικρούς μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Οι κάτοικοι απαιτούν:

  • Την άμεση επισκευή της σκάλας με τη διακοπή λειτουργίας του συγκεκριμένου σχολικού κτιρίου έως ότου κατασκευαστεί και τη μεταφορά των μαθητών σε άλλο κατάλληλο και ασφαλή χώρο με ευθύνη του δήμου.
  • Τον άμεσο στατικό έλεγχο όλων των σχολείων, με προτεραιότητα του συγκεκριμένου κτιρίου, από την τεχνική υπηρεσία του δήμου, που να βεβαιώνει ότι πληροί τις προϋποθέσεις για να λειτουργήσει με ασφάλεια ως σχολείο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This