Χαριστική βολή του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη στην φαρσοκωμωδία της προανακριτικής

Must Read

ΠΟΙΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ

Την χαριστική βολή – και τυπικά – σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης, κατά την παρουσία του στην προανακριτική της Βουλής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο πριν από λίγο, όπου κλήθηκε με την ιδιότητα του …υπόπτου! Για να καταλάβετε τα εξευτελιστικά επίπεδα στα οποία έχει διολισθήσει η όλη διαδικασία, οι δήθεν ύποπτοι, παρέμεναν σε διαφορετικές αίθουσες για να μην έρθουν σε επαφή μεταξύ τους! Λες και εάν ήθελαν να συνεννοηθούν, δεν μπορούσαν να το κάνουν χθες, προχθές, η του Αγίου Χαραλάμπους (μεγάλη η χάρη του).

Ο εκδότης κατέρριψε με ισχυρά νομικά επιχειρήματα την πραξικοπηματική
αλλά κυρίως παράνομη κίνηση που επιχειρούν τα μέλη της πλειοψηφίας, να τον καλέσουν ως ύποπτο, στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής,
χωρίς καν να έχει ασκηθεί δίωξη στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο! Στο υπόμνημα του, ο κ. Φιλιππάκης, σημείωσε χαρακτηριστικά, πως η προανακριτική στερείται δικαιοδοσίας κι αρμοδιότητας να επεκτείνει την εξέταση σε βάρος πολιτών, δηλαδή μη πολιτικών προσώπων, καλώντας τους ως υπόπτους. Υπογράμμισε, ακόμη πως αποτελεί υπέρβαση εξουσίας της Επιτροπής, το γεγονός πως ο ίδιος δεν κλήθηκε να καταθέσει ενόρκως, ως μάρτυρας, γεγονός που προσβάλλει κατάφορα τα συνταγματικά του δικαιώματα και προκαλεί ακυρότητα της διαδικασίας. Απέδειξε, δηλαδή, πως τα μέλη της επιτροπής επιχειρούν να μετατρέψουν την κοινοβουλευτική Δημοκρατία σε πολίτευμα μπανανίας ή ακόμα χειρότερά σε κέντρο διώξεων σταλινικού τύπου. Με απώτερο στόχο φυσικά την συγκάλυψη δύο τεράστιων σκανδάλων που προκάλεσαν ασύλληπτη ζημιά στην πατρίδα και στον έλληνα πολίτη. Το σκάνδαλο Novartis και το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ.

Βεβαιώς, ο κ. Φιλιππάκης, είχε δηλώσει πως παρά τις ακυρότητες της διαδικασίας, θα προσέλθει στη Βουλή για να καταθέσει τις απαιτούμενες από αυτόν εξηγήσεις, ασκώντας όμως το σύνολο των δικαιωμάτων του, όπως είναι η εύλογη και δίκαιη προθεσμία, ώστε να έχει τη δυνατότητα επαρκούς ετοιμασίας, δεδομένου πως ο όγκος της δικογραφίας είναι τεράστιος αλλά και η κλήση των μαρτύρων που θα προτείνει για να αποδείξει τους ισχυρισμούς του.
Εξάλλου, μόνο σε καθεστώτα Κολομβίας η Ρουμανίας του Τσαουσέσκου δεν έδιναν στον δήθεν ύποπτο, το δικαίωμα να μελετήσει αναλυτικά στην δικογραφία χιλιάδων σελίδων εν προκειμένω. Η ακόμα χειρότερα, δεν δεχόντουσαν να εξεταστούν οι μάρτυρες που ο «ύποπτος» προτείνει!

Φυσικά γνωρίζουν πως η όλη διαδικασία είναι άκυρη και οι… εγκέφαλοι της, πράγμα που φυσικά τους εξέθεσε ακόμα παραπάνω. Ο κ. Φιλιππάκης ζήτησε την λογική προθεσμία των 30 ημερών προκειμένου να επεξεργαστεί τις χιλιάδες σελίδων του όγκου της δικογραφίας.
Με αυτόν τον τρόπο όμως αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι στόχος τους είναι η συγκάλυψη των σκανδάλων και η δημιουργία στην κοινή γνώμη μίας εντύπωσης ότι αυτοί που λήστεψαν τα δημόσια ταμεία και τον ελληνικό λαό, αυτοί που ξέπλεναν χρήμα κλεμμένο από κάθε λογής σκάνδαλο, είναι θύματα σκευωρίας!
Και αυτοί που συγκρούστηκαν με την διαφθορά και την διαπλοκή, όπως ο κ. Φιλιππάκης, είναι ….σκευωροί! Βεβαίως, μια ματιά και μόνο στα άδεια ταμεία που άφησαν πίσω τους στοιχειοθετεί τα εγκλήματα τους για τα οποία αργά η γρήγορα θα κληθούν να λογοδοτήσουν.

Συγκεκριμένα ο κ. Φιλιππάκης, έχει ζητήσει τους εξής μάρτυρες, που θα μπορέσουν να αποδείξουν τους ισχυρισμούς του:

Τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο είχε συναντηθεί στις 11-12-2012 και ώρα 20:30 στο Μ. Μαξίμου, παρουσία του κ. Αλ. Τάρκα, όπου τους ζητήθηκε πιεστικά να μην γράφουν τίποτα για τις υποθέσεις των κ.κ. Σταύρου Παπασταύρου, Σάμπυ Μιωνή και Αγγέλου Μεταξά, για ένα διάστημα 2-3 μηνών. Ο κ. Σαμαράς μάλιστα εκμυστηρεύτηκε στον κ. Φιλιππάκη, πως «είχε σκοπό να τον απομακρύνει (Σταύρο Παπασταύρο) από το επιτελείο του γιατί γνώριζε τις δραστηριότητές του». Από ένα σημείο και μετά, στην συνάντηση συμμετείχε και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού κ. Γιώργος Μουρούτης.
Τους συνέταιρους Σάμπυ Μιωνή, Σταύρο Παπασταύρου και Άγγελο Μεταξά.
Τον Νικόλαο Ιατρού, ο οποίος ήταν εκπροσώπος του Σ. Μιωνή στην περίοδο διαπραγματεύσεων (τέλη 2017 έως Μάρτιο 2018) που οδήγησε στην υπογραφή του Roadmap αλλά και στο επόμενο χρονικό διάστημα – παρέλαβε ως μεσεγγυούχος – θεματοφύλακας για λογαριασμό του Σ. Μιωνή την επιταγή εγγύησης υπέρ του Σ. Μιωνή ποσού 200.000 ευρώ. Ήταν παρών και ως εκπρόσωπος του Σ. Μιωνή στη συνάντηση στο γραφείου του πρώην υπουργού Ν. Παππά τον Μάϊο 2018).
Τον πρώην υπουργό, Νίκο Παππά, για συμπληρωματική εξέταση.
Τον Μάρκο Καμχή, συγγραφέα και τελικό αποστολέα του Roadmap, στον κ. Ιατρού
Τον Μανώλη Μαργωμένο, ο οποίος ήταν ο δικηγόρος του όπως και του κ. Τάρκα, καθ’ όλη την αντιδικία και τις διαπραγματεύσεις με Σ. Μιωνή
Τον David Hooper, ο οποίος ήταν ο Άγγλος δικηγόρο του κ. Φιλιππάκη, όπως και του κ. Τάρκα.
Τους Αλέξανδρο Λυκουρέζο και Zvika Barak, για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 2 Απριλίου 2016, στο γραφείο Αλέξανδρου Λυκουρέζου,
Τους Yuval Sasson, Gillia Tamir Raik και Γιάννη Ολυμπίου, για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2016 στο γραφείο Θωμά Βαρβιτσιώτη – Γιάννη Ολυμπίου.
Τον Μαυρουδή Βορίδη επείδη ήταν ο Φερόμενος ως «΄αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης»΄ στην σχετική μήνυση του Σ. Μιωνή στο Ισραήλ, τον Απρίλιο του 2019 αλλά και για την σχέση του με όλες τις πλευρές στην αντιδικία από το 2012.
Τον Ερβέ Φαλτσιανί, “πατέρα” της “Λίστας Λαγκάρντ”, και τον δικηγόρο το Aλέξανδρο Παπαστεργιόπουλο.
Τον Κωστή Χατζηδάκη, σχετικά με δημοσιεύματα όπου εταιρεία των κ.κ. Σ. Μιωνή, Μ. Καμχή και Στ. Παπασταύρου φέρεται ως υποψήφια για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ),
Στελέχη του ΚΕΦΟΜΕΠ που είχαν χειριστεί τους φακέλλους των Παπασταύρου- Μιωνή- Αγγ. Μεταξά
Τον εκδότη, Ιωάννη Κουρτάκη, για την προαναγγελία ενεργειών – ήδη από το καλοκαίρι του 2019 – της Προανακριτικής.
Τον εκδότη, Κώστα Βαξεβάνη
Την Κωνσταντίνα Αλεξοπούλου, ειδική ανακρίτρια που χειρίστηκε την υπόθεση της συνέργιας σε απάτη και ψευδή βεβαίωση κατά του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος των κ.κ. Σ. Μιωνή και Στ. Παπασταύρου (η οποία προήλθε από στοιχεία που εστάλησαν κατόπιν δικαστικής συνδρομής των Βρεττανικών Παρθένων Νήσων στην Βουλή για έρευνα Πόθεν Εσχες Στ. Παπασταύρου).
Την Ελένη Οικονόμου, πρόεδρος Πρωτοδικών η οποία έχει εκδόσει «κατά σύμπτωση» δύο αποφάσεις εναντίον του κ. Φιλιππάκη, με εξαιρετικά περίεργες και αδικαιολόγητες αιτιολογίες, στην αντιδικία που υπήρχε με τον Σάμπυ Μιωνή.
Τον Σπήλιο Λιβανό, λόγω της προσωπικής σχέσης του με τον κ. Αλ. Τάρκα (τον έχει παντρέψει) και τον κ. Στ. Παπασταύρου (του έχει βαφτίσει ένα εκ των τέκνων του),
Τους εισαγγελείς, Τουλουπάκη, Καλούδης, Ντζούρας)
Τους πρώην υπουργούς Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου και Σταύρο Κοντονή
Τον Γιώργο Βασιλειάδη, τέως Γ.Γ. Διαφθοράς
Τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, επειδή ήταν προσωπικός φίλος του Σ. Μιωνή και μέλος της εξεταστικής επιστροπής για την υπόθεση της «Λίστας Λαγκάρντ».

πηγή: Olympia.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This