Λεηλασίες στη Μόρια και ληστείες ακόμα και με τρίαινες! Έντρομοι οι κάτοικοι ζητούν άμεσα λύση

Must Read

Θρασύτατοι μετανάστες προσπάθησαν να ληστέψουν ντόπιους με μαχαίρι και… τρίαινα! Καθημερινό φαινόμενο η βία και η εγκληματικότητα. Το… μενού περιλαμβάνει «ντου» σε σπίτια, βανδαλισμούς ναών και λεηλασίες κτημάτων.

Στο έλεος των δεκάδων χιλιάδων αλλοδαπών είναι αφημένοι οι κάτοικοι της Μόριας που βλέπουν τις περιουσίες τους να λεηλατούνται και τη βία στους δρόμους του χωριού να αυξάνεται δραματικά. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή, που για πέντε συνεχόμενα έτη σηκώνει το βάρος της προσφυγικής κρίσης, είναι το περιστατικό που σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες, όταν δύο αλλοδαποί προσπάθησαν να χτυπήσουν ντόπιους προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα.

Κρατώντας ο ένας μαχαίρι και ο άλλος μια αυτοσχέδια τρίαινα, οι θρασύτατοι μετανάστες προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τους ντόπιους, όμως, ευτυχώς, το ένα από τα υποψήφια θύματα απέσπασε την τρίαινα και οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Λίγες ώρες αργότερα, ένα άλλο συμβάν αναστάτωσε τους κατοίκους, καθώς ανήλικοι μετανάστες σε μια απόπειρα να διαρρήξουν σπίτι στον κεντρικό δρόμο της Μόριας πέταξαν ξύλο με καρφιά προς τον σκύλο που εκτελούσε χρέη φύλακα.

Ο ιδιοκτήτης αντιλήφθηκε έγκαιρα τι συμβαίνει και μόλις βγήκε στην αυλή του σπιτιού οι  ανήλικοι το έβαλαν στα πόδια. Την ίδια ώρα, μια άλλη ομάδα παράνομων μεταναστών εισέβαλε σε μια αγροτική κατοικία, αλλά και αυτοί έσπευσαν να εξαφανιστούν μόλις είδαν ότι μέσα βρισκόταν όλη η οικογένεια!

Οπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, η μέρα «έκλεισε» με ακόμη μία διάρρηξη σε αγροτική κατοικία λίγα μέτρα μακριά από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης που φιλοξενεί περισσότερους από 17.000 αλλοδαπούς. Εκτός από τις απόπειρες ληστείας και τη βίαιη συμπεριφορά, αρκετά συχνά είναι και τα περιστατικά βανδαλισμού των ναών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η προχθεσινή επίθεση στον Ταξιάρχη της Μόριας, όπου άγνωστοι πέταξαν μια μεγάλη πέτρα στο εσωτερικό του ναού, με αποτέλεσμα να σπάσουν, μεταξύ άλλων, την εικόνα του τέμπλου.

Οι κάτοικοι του χωριού έχουν ουκ ολίγες φορές καταγγείλει την πρωτοφανή, όπως τη χαρακτηρίζουν, βία και εγκληματικότητα που σημειώνεται στην περιοχή και έχουν ζητήσει από την πολιτεία την ενίσχυση της αστυνόμευσης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου δύο μήνες αλλοδαποί προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές σε αγροτικές κατοικίες, απ’ όπου αφαίρεσαν ηλεκτρικές συσκευές και είδη ρουχισμού. Την ίδια ώρα, πληθαίνουν και οι καταγγελίες που αφορούν τη λεηλασία ελαιώνων, όπου οι μετανάστες με τη βοήθεια εργαζομένων σε μη κυβερνητικές οργανώσεις κόβουν ανενόχλητοι αιωνόβια δέντρα προκειμένου να στήσουν τις σκηνές τους στα χωράφια των ντόπιων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This