Δευτέρα 14/6/2021

Τι έδειξε η νεκροψία για το θάνατο της 27χρονης που έμεινε εγκεφαλική νεκρή μετά από τη γέννα!

Η είδηση ότι μία 27χρονη έμεινε  εγκεφαλικά νεκρή μετά τη γέννηση του παιδιού της, πριν λίγες ημέρες, «πάγωσε» το πανελλήνιο!

Η 27χρονη γυναίκα, η οποία εργαζόταν μέχρι και τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της, γέννησε στις 18 Μαΐου ένα υγιέστατο αγοράκι αλλά υπέστη ανακοπή καρδιάς λίγη ώρα μετά από τον τοκετό που προκάλεσε τον εγκεφαλικό της θάνατο.

Ο  Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να μάθουν τις ακριβείς αιτίες, τα τυχόν λάθη και τις παραλείψεις του προσωπικού της Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Π.Γ.Ν.Π. (Νοσοκομείο Πάτρας). Επιπλέον η οικογένειά της έχει προβεί σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, σχετικά με την αιτία θανάτου της 27χρονης Δώρας, που νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας, μετά την γέννηση του παιδιού της και κατέληξε το περασμένο Σάββατο, δήλωσε:

«Έχουμε εικόνα εισρόφησης από αναγωγή γαστρικού περιεχομένου και εγκεφαλική νέκρωση. Aναμένουμε και τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου των ιστολογικών εξετάσεων», προσθέτοντας σε αυτό το σημείο ότι «θα χρειαστεί κάποιος χρόνος μέχρι να εκδοθούν τα αποτελέσματα».

Παράλληλα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Αγγελική Τσιόλα,

«η 27χρονη εισήχθη στην μονάδα θεραπείας, διότι παρουσίασε την εικόνα της εισρόφησης από αναγωγή γαστρικού περιεχομένου και εγκεφαλική νέκρωση μετά τη καισαρική στην οποία υπεβλήθη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ