Στην τελική ευθεία το εμβληματικό έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την Αττική

Must Read

Υπεγράφη στο Ηράκλειο η σύμβαση για την κατασκευή του υποθαλάσσιου καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης μεταξύ της Κρήτης και της Αττικής.

Η πρώτη φάση του έργου που περιλαμβάνει τη διασύνδεση της Πελοποννήσου με τα Χανιά θα λειτουργήσει φέτος, ενώ η δεύτερη φάση (Ηράκλειο – Αττική), για την οποία υπεγράφησαν χθες οι συμβάσεις κατασκευής, θα ολοκληρωθεί το 2023.

Παρών στην τελετή υπογραφής στο Ηράκλειο ήταν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στα οφέλη του έργου. Εκτός από τη μείωση των λογαριασμών ρεύματος από τον περιορισμό της δαπάνης για τις λεγόμενες Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, η ολοκλήρωση της διασύνδεσης, όπως τόνισε ο υπουργός, θα επιτρέψει τη μέγιστη αξιοποίηση του δυναμικού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του νησιού, θα βελτιώσει την ενεργειακή ασφάλεια της Κρήτης, κάτι που θα έχει άμεση αντανάκλαση στην οικονομία και ιδιαίτερα στον τουρισμό, ενώ θα περιορίσει κατά 60% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που προέρχονται σήμερα κατά κύριο λόγο από τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που είναι εγκατεστημένες στα Χανιά, στο Ηράκλειο και το Λασίθι.

Η μεγάλη διασύνδεση για την οποία υπεγράφησαν οι συμβάσεις έχει προϋπολογισμό 1 δισεκατομμύριο ευρώ, ποσό που καλύπτεται από ίδια κεφάλαια του ΑΔΜΗΕ, ενισχύσεις από το ΕΣΠΑ και τραπεζικό δανεισμό. Στο διάστημα της κατασκευής θα δημιουργηθούν 300 νέες θέσεις εργασίας. Η μικρή διασύνδεση μέσω Χανίων προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον φετινό Νοέμβριο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This