2-7-2020

Και ο συνεδριακός τουρισμός ανάμεσα στα… θύματα της Covid-19 στην Ελλάδα – Κοντά στα 1,7 δισ. ευρώ η «χασούρα»!

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει πλήξει σημαντικά και τον συνεδριακό τουρισμό στην Ελλάδα, όπως αναφέρει ο επίσημος κλαδικός φορέας Hellenic Association of Professional Congress Organizers.

Συγκεκριμένα, ο HAPCO κάνει λόγο για απώλειες της τάξεως του 70% στον κύκλο εργασιών των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον συνεδριακό τουρισμό, με την πανδημία να «χτυπά» τη χρονιά όπου η χώρα μας σημείωνε θεαματική άνοδο.

Ο συνεδριακός προορισμός σε ευρωπαϊκή, αλλά και διεθνή κατάταξη είχε αρχίσει να ανεβαίνει θεαματικά, όμως, λόγω της πανδημίας, το μεγαλύτερο ποσοστό των διεθνών συνεδρίων αναβλήθηκε για το επόμενο έτος, ενώ ένα ποσοστό περίπου 20% ακυρώθηκε, τονίζει στην ανακοίνωση του ο Hapco.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις προβλέψεις, η κατάσταση αναμένεται να επανέλθει σε μία κάποια κανονικότητα μετά το πρώτο τρίμηνο του 2021, εκτός κι αν υπάρξει και δεύτερος γύρος εμφάνισης της Covid-19 στη χώρα μας. Ο κύκλος εργασιών των συνεδρίων και εκδηλώσεων (ελληνικών και διεθνών) που έχει χαθεί, εκτιμάται περίπου στα 1,7 δισ. ευρώ!

Στον κλάδο επικρατεί έντονος προβληματισμός για το γεγονός ότι, παρόλο που έχει ανακοινωθεί η έναρξη της λειτουργίας των αστικών ξενοδοχείων, άλλα και η δυνατότητα έναρξης των συνεδρίων από 1/7, δεν έχουν συνταχθεί πρωτόκολλα και δεν έχουν δοθεί κατευθυντήριες γραμμές αναφορικά με τους συνεδριακούς χώρους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ