9-7-2020

Νέοι κανόνες στα μπουζούκια: Τέλος ο χορός στην πίστα και λουλούδια μόνο στα… πόδια των καλλιτεχνών !

Τα πάνω-κάτω έφερε ο κορωνοϊός και στα κέντρα διασκέδασης με αποκορύφωμα τους τελευταίους κανόνες που ανακοινώθηκαν αναφορικά με τα μπουζούκια, σύμφωνα με τους οποίους απαγορεύεται ο χορός στην πίστα.

Συγκεκριμένα, ο υγιεινολόγος, λέκτορας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Κώστας Ντελέζος, μίλησε σχετικά με τα πρωτόκολλα που πρέπει να τηρούνται στα clubs και στα κέντρα διασκέδασης, τονίζοντας πως ο συγχρωτισμός δεν επιτρέπεται σε καμία απολύτως περίπτωση.

«Υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες, τις οποίες οι πολίτες πρέπει να εφαρμόζουν είτε ο χώρος στον οποίο επιλέξουν να διασκεδάσουν είναι ανοιχτός, είτε κλειστός. Ναι μεν στον ανοιχτό χώρο τα πράγματα είναι πιο διαχειρίσιμα, ωστόσο πολλά από τα κέντρα διασκέδασης είναι σε κλειστούς χώρους. Σε αυτή την περίπτωση οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας ότι στους κλειστούς χώρους, οι θαμώνες μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνο εάν καθίσουν στα τραπέζια και όχι αν είναι όρθιοι, ο ένας δίπλα στον άλλο. Οι χώροι είναι οριοθετημένοι με τρόπο τέτοιο, ούτως ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού» ανέφερε ο κ. Ντελέζος χαρακτηριστικά.

Αλλαγές στα τραπεζοκαθίσματα και στη ρίψη λουλουδιών

Στη συνέχεια, τόνισε ότι ο συνωστισμός δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση και κάθε τραπέζι θα μπορεί να έχει έως και έξι καρέκλες. «Οι καναπέδες έχουν ήδη απομακρυνθεί από τα κέντρα διασκέδασης, τα οποία πλέον θα λειτουργούν μόνο με τραπεζοκαθίσματα. Ισχύει, εννοείται, η διατήρηση της απόστασης του 1.5 μέτρου ανάμεσα στα τραπέζια» τόνισε ο κ. Ντελέζος συνεχίζοντας.

Ωστόσο, ο υγιεινολόγος επεσήμανε ότι υπάρχουν πιο πρακτικά ζητήματα, όπως η ρίψη των λουλουδιών στους καλλιτέχνες, στα μπουζούκια. Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι δεν γίνεται οι θαμώνες να πετάνε λουλούδια στα πρόσωπα των τραγουδιστών, γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος διάδοσης του κορωνοϊού, επομένως θα επιτρέπεται η ρίψη των λουλουδιών μόνο στα πόδια των καλλιτεχνών.

Σε εξωτερικούς χώρους, πλέον, τα καμαρίνια

Όσον αφορά στον συνωστισμό στα καμαρίνια, ο κ. Ντελέζος τόνισε ότι πλέον οι οι αναμνηστικές φωτογραφίες και τα αυτόγραφα θα δίνονται σε εξωτερικό χώρο, καθώς οι διάδρομοι και τα καμαρίνια των καλλιτεχνών δεν έχουν καλό εξαερισμό, εντούτοις είναι σημεία στα οποία συνωστίζεται ο κόσμος μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, προκειμένου να τραβήξουν μία φωτογραφία με τον εκάστοτε καλλιτέχνη ή να πάρουν ένα αυτόγραφο.

Ερωτηθείς αν ο χορός στην πίστα θα επιτρέπεται, ο υγιεινολόγος τόνισε ότι θα απαγορεύεται αυστηρά, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός που δημιουργείται από τους θαμώνες που χορεύουν ο ένας δίπλα στον άλλο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ