9-7-2020

Ρημαδιό το «Cataralla»: Πλήρης εγκατάλειψη και κίνδυνοι στο χώρο που στεγαζόταν το θρυλικό club της παραλιακής (video)

Εικόνες εγκατάλειψης και μεγάλους κινδύνους κρύβει ο χώρος όπου στεγαζόταν το θρυλικό club «Cataralla», στο παραλιακό μέτωπο της Γλυφάδας, όπως αποκαλύπτει η επιτόπια έρευνα της Espresso.

  • Από τον Βαγγέλη Καράλη

Ο τεράστιος χώρος είναι εντελώς παρατημένος, αλλά η πρόσβαση είναι ελεύθερη, με τις εγκαταστάσεις να έχουν μετατραπεί σε παγίδες που μπορεί να αποβούν μοιραίες για τα μικρά παιδιά, καθώς τα ξύλινα πατώματα είναι σπασμένα και γεμάτα τρύπες, τα ντουβάρια είναι γκρεμισμένα και παντού υπάρχουν σωριασμένα σκουριασμένα παλιοσίδερα, ενώ και η πισίνα είναι αφύλαχτη, με κίνδυνο να πέσει κάποιος μέσα και να τραυματιστεί.

Cataralla τότε & τώρα

Πέρα όλων αυτών, το πρώην «Cataralla» αποτελεί υγειονομική «βόμβα», καθώς τα βράδια συγκεντρώνονται δεκάδες νεαροί που καταναλώνουν μπίρες, πετώντας τα κουτάκια κάτω και ουρούν στις άλλοτε «χλιδάτες» εγκαταστάσεις!

Cataralla τότε & τώρα

Ιδιοκτήτης του «Cataralla», όπου φιλοξενήθηκαν και άλλα πασίγνωστα club, όπως το «Dream City», το «W Poolside Dreams» και το «Mansion Club», ήταν ο επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ, Στράτος Γιδόπουλος.

Το 2019, οι εγκαταστάσεις πέρασαν στον Δήμο Γλυφάδας, με τον δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου να υπόσχεται ότι θα αξιοποιηθούν ως ένας χώρος «ανοιχτός, πλέον, για όλους τους πολίτες», με τον δήμο να προγραμματίζει να δημιουργήσει ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους χώρο αναψυχής, με παιδότοπο και αθλοπαιδιές.

«Όνειρο δεκαετιών έγινε πραγματικότητα»

Μάλιστα, τότε ο δήμαρχος είχε γράψει χαρακτηριστικά στα social media: «Ένα όνειρο δεκαετιών, επιτέλους, έγινε πραγματικότητα. Το παλιό “Cataralla”, αυτή η υπέροχη μικρή χερσόνησος δίπλα στην τρίτη παραλία Γλυφάδας, αποδόθηκε στον δήμο μας. Έπειτα από επίπονη διαπραγμάτευση, μεγάλο αγώνα και τεράστια προσπάθεια, μια εποχή ανομίας και χάους κλείνει και αρχίζει μια καινούργια εποχή, όπου όλος ο κόσμος θα χαίρεται και θα απολαμβάνει αυτό το σημείο μοναδικού φυσικού κάλλους – ένα από τα πιο ωραία μέρη σε όλη την Ελλάδα.

Cataralla τότε & τώρα

Άμεσα βάζουμε μπροστά το σχέδιο για να μετατραπεί σε ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους χώρο αναψυχής, με παιδότοπο, αθλοπαιδιές και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους! Μια προσπάθεια που εντάσσεται στη συνολική πρωτοβουλία που έχουμε αναλάβει και υλοποιούμε για την ανάπλαση του παραλιακού μας μετώπου».

Περίπου έναν χρόνο μετά, η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική, καθώς ο χώρος στο τουριστικό παραλιακό μέτωπο της Γλυφάδας παραμένει εγκαταλελειμμένος, γεμάτος με σκουπίδια και ακαθαρσίες, επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία, και με τον κίνδυνο σοβαρού ατυχήματος να ελλοχεύει σε κάθε σημείο του.

Cataralla τότε & τώρα

  • Δείτε «νοσταλγικό» βίντεο από τις… παλιές καλές ημέρες δόξας:

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ