9-7-2020

Στέλλα Κυριακίδου (Ευρωπαία επίτροπος Υγείας): «Η πανδημία δεν έχει ξεπεραστεί ακόμη. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί»

Η κρίση δημόσιας υγείας που προκαλεί η πανδημία Covid-19 στην Ευρώπη δεν έχει ξεπεραστεί ακόμη, προειδοποίησε η Ευρωπαία επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, καλώντας τις κυβερνήσεις να παραμείνουν σε εγρήγορση και να συνεχίσουν τη συστηματική διενέργεια διαγνωστικών τεστ στους πολίτες και την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.

«Δεν έχουμε ξεπεράσει ακόμη την κρίση. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», τόνισε η Κυριακίδου στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους υπουργούς Υγείας της Ε.Ε., εν μέσω ανησυχιών για νέο κύμα της επιδημίας Covid-19, καθώς οι χώρες έχουν αρχίσει να ανοίγουν και πάλι σταδιακά τις οικονομίες και τα σύνορά τους.

Την ίδια ώρα, το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Ασθενειών (ECDC), επισήμαινε πως ο κίνδυνος ενός αρκετά μεγάλου δεύτερου κύματος Covid-19 που θα απαιτήσει να επιβληθεί εκ νέου lockdown είναι μέτριος με υψηλός και εξαρτάται από τη σταδιακή άρση των περιορισμών και την τήρηση των κανόνων υγιεινής από τους πολίτες.

Το ECDC εκτίμησε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει μια μέτρια αύξηση του ποσοστού των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού, αν και η ασθένεια στις ευρωπαϊκές χώρες έχει περάσει την κορύφωσή της.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ