«Μέτρο και ευθύνη» από τη Μ.Βαρδινογιάννη στους εορτασμούς, «φρου-φρου και αρώματα» από τη Γ. Αγγελοπούλου

Must Read

Βίοι αντίθετοι… Η διαφορετική αντίληψη της προέδρου της εθνικής επιτροπής για τον εορτασμό των 25 αιώνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, Μαριάννας Βαρδινογιάννη, σε αντιδιαστολή με αυτήν της προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννας Αγγελοπούλου για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Στο Προεδρικό η Μαριάννα Βαρδινογιάννη για τους εορτασμούς των 25 αιώνων από Θερμοπύλες – Σαλαμίνα

Με την πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unesco Μαριάννα Βαρδινογιάννη συναντήθηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η κυρία Βαρδινογιάννη από τη θέση της προέδρου της Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Ετους «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020», για τον εορτασμό των 25 αιώνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, ενημέρωσε αναλυτικά την πρόεδρο για τις επόμενες πρωτοβουλίες, οι οποίες προσαρμόστηκαν στις συνθήκες της πανδημίας.

Όπως εξήγησε, η πανδημία έθεσε στο επίκεντρο τον άνθρωπο και για τον λόγο αυτό το ίδρυμά της διέθεσε τα κονδύλια που είχε δεσμεύσει για τους εορτασμούς, προκειμένου να στηρίξει ευπαθείς ομάδες πολιτών που επλήγησαν από την πανδημία.

«Θα τιμήσουμε το Επετειακό Έτος με μέτρο και ευθύνη απέναντι στις νέες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία. Σύντομα το ίδρυμά μας θα ανακοινώσει τις δράσεις για να τιμηθεί η ιστορική μνήμη με πρωταρχικό στόχο να εμπνεύσουμε τη νέα γενιά της πατρίδας μας με τις αξίες και τα ιδεώδη που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας» υπογράμμισε η κυρία Βαρδινογιάννη.

Από την πλευρά της, η κυρία Σακελλαροπούλου ευχήθηκε οι επετειακές εκδηλώσεις να συμβάλουν στην αυτογνωσία μας, καθώς και στην προβολή του ιστορικού πλούτου της πατρίδας μας. Εξέφρασε, επίσης, την αμέριστη συμπαράστασή της προς την κυρία Βαρδινογιάννη για το έργο που επιτελεί το σωματείο «Ελπίδα – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», για το οποίο ήταν απόλυτα ενημερωμένη. Η ΠτΔ εξέφρασε το ενδιαφέρον και ζήτησε να επισκεφθεί την Ογκολογική Μονάδα Παίδων, ώστε και εκείνη να συμβάλει στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου.

Η Γιάννα τι κάνει;

Στον αντίποδα της σημαντικής πρωτοβουλίας εκ μέρους της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, η Γιάννα Αγγελοπούλου επέλεξε να κάνει ακόμη μία συνάντηση για το θεαθήναι. Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα και αυτά που κυριάρχησαν ήταν τα χαμόγελα και οι αβρότητες.

Συνεχίζοντας το σερί των συναντήσεων με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας για την ανάδειξη -υποτίθεται- του έργου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» η κυρία Αγγελοπούλου, αυτό στο οποίο αποσκοπεί είναι μόνο η προσωπική προβολή της.

«Με χαρά συναντήθηκα με τον Πρόεδρο της Βουλής κ.Τασούλα. Τον ευχαριστώ για τις προτάσεις του Ιδρύματος και για τα καλά του λόγια για το «αθόρυβο αλλά γόνιμο» έργο της Επιτροπής. Η επέτειος των 200 χρόνων θα είναι πετυχημένη. Είναι ένα στοίχημα που θα κερδίσουμε όλοι μαζί. GA», έγραψε στο twitter της η κ. Αγγελοπούλου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This